MasterChef Suomi: Sitruunarisottoa, paistettua kuhaa ja tillituille, Pilvi

pilvi

MasterChef Suomi -sarjan toisen jakson resepti.

Sitruunarisotto

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 banaanisalottisipulia
  • 1 ½ dl risottoriisiä
  • n. 4–5 dl kasvislientä
  • n. 1 dl valkoviiniä
  • 0,5 dl valkoviinietikkaa
  • n. 50 g voita
  • öljyä
  • parmesaanijuustoa
  • 0,5–1 dl kermaa
  • 2 sitruunaa

Kasvisliemi

  • ½ lanttu
  • 2 porkkanaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 salottisipulia
  • 1 purjo
  • 1 tomaatti
  • suolaa
  • n. 5 maustepippuria
  • n. 5 mustapippuria
  • n. 3 laakerinlehteä
  • n. 1 l vettä
  • voita
  • öljyä
  • persiljaa

Tillituille

  • 60 g öljyä
  • 50 g vettä
  • 10 g vehnäjauhoja
  • pieni nippu tilliä
  • suolaa

Valmistusohje

VALMISTUS: Paista sipuleita ja kasviksia voi-öljyseoksessa kasvisliemeä varten. Kaada vesi joukkoon ja mausta. Anna kiehua 30–40 min. Siivilöi liemi.

Sekoita blenderillä tillituille ainekset. Kaada seos kuumalle pannulle pyöreään muotoon. Anna kuivua.

Aloita sitruunarisoton valmistus hienontamalla sipulit. Paista sipuleita voi-öljyseoksessa, lisää risottoriisi ja jatka hetki kuullottamista. Lisää joukkoon sitruunankuoriraastetta, sitruunan mehu, valkoviini ja valkoviinietikka. Hämmennä ja kun nesteet ovat imeytyneet riisiin, ala lisäämään kuumaa kasvislientä vähitellen. Odota aina, että lisäämäsi neste on imeytynyt ennen kuin lisäät sitä uudelleen.

Paitsi risottoa n. 15-20 minuuttia. Lisää lopuksi kermaa ja parmesaaniraastetta. Leikkaa kuhafileestä sopivat palat ja leikkaa ruodot pois. Mausta kuha suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla pannulla n. kaksi minuuttia per puoli.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.