MasterChef Suomi: Pitahayajäätelöä, karamellisoitua karambolaa ja paahdettua macadamianpähkinätahnaa, Ramin resepti

MasterChef23_EPS04_annos_RAMI_kuva_juuli_aschan_sveins_4649

MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa kilpailijat huusivat kokkausajallaan raaka-aineita itselleen.

Pitahayajäätelö

  • 1 kpl (200g) Pitahaya
  • 140 g sokeria
  • 100 g kuohukermaa
  • 1,4 dl täysmaitoa

Paahdettu macademianpähkinätahna

  • 200 g macademianpähkinöitä
  • 1/2 tl hienoa merisuolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 40 g voita

Karamellisoitu karambola

  • 1 kokonainen karambola
  • 100 g sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 25 g voita

Valmistusohje

PITAHAYAJÄÄTELÖ: Puolita pitahaya ja kaavi sose astiaan, lisää sokeri ja maito. Soseuta tehosekoittimella kevyesti, varo ettei siemenet murskaannu. Lisää lopuksi kerma ja kaada seos jäätelökoneeseen. Anna pyöriä kunnes seos jähmettyy.

PAAHDETTU MACADEMIANPÄHKINÄTAHNA: Aseta uuni 180 asteeseen ja paahda pähkinöitä uunissa noin 15 minuuttia. Laita paahdetut pähkinät, pehmeä voi, rypsiöljy ja suola tehosekoittimeen ja sekoita kunnes seos on muuttunut tahnaksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. 

KARAMELLISOITU KARAMBOLA: Leikkaa karambola tasapaksuiksi siivuiksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää vesi sekä sokeri. Kun sokeri on sulanut lisää kerma ja voi. Kun karamelliseos kiehuu, lisää joukkoon karambolan siivut ja anna paahtua kunnes karambola on pehmeää.

Laita lautasen keskelle jäätelökauhalla jäätelöpallo, lisää viereen nokare pähkinätahnaa ja karamellisoidut karambolat. Koristele kevyesti paahdetuilla (uunissa 200 asteessa noin neljä minuuttia) saksanpähkinöillä.

Parhaat ruokaohjelmat