MasterChef Suomi: Pitahayajäätelöä, karamellisoitua karambolaa ja paahdettua macadamianpähkinätahnaa, Ramin resepti
MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa kilpailijat huusivat kokkausajallaan raaka-aineita itselleen.
Pitahayajäätelö
- 1 kpl (200g) Pitahaya
- 140 g sokeria
- 100 g kuohukermaa
- 1,4 dl täysmaitoa
Paahdettu macademianpähkinätahna
- 200 g macademianpähkinöitä
- 1/2 tl hienoa merisuolaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 40 g voita
Karamellisoitu karambola
- 1 kokonainen karambola
- 100 g sokeria
- 1 dl vettä
- 1 dl kuohukermaa
- 25 g voita
Valmistusohje
PITAHAYAJÄÄTELÖ: Puolita pitahaya ja kaavi sose astiaan, lisää sokeri ja maito. Soseuta tehosekoittimella kevyesti, varo ettei siemenet murskaannu. Lisää lopuksi kerma ja kaada seos jäätelökoneeseen. Anna pyöriä kunnes seos jähmettyy.
PAAHDETTU MACADEMIANPÄHKINÄTAHNA: Aseta uuni 180 asteeseen ja paahda pähkinöitä uunissa noin 15 minuuttia. Laita paahdetut pähkinät, pehmeä voi, rypsiöljy ja suola tehosekoittimeen ja sekoita kunnes seos on muuttunut tahnaksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
KARAMELLISOITU KARAMBOLA: Leikkaa karambola tasapaksuiksi siivuiksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää vesi sekä sokeri. Kun sokeri on sulanut lisää kerma ja voi. Kun karamelliseos kiehuu, lisää joukkoon karambolan siivut ja anna paahtua kunnes karambola on pehmeää.
Laita lautasen keskelle jäätelökauhalla jäätelöpallo, lisää viereen nokare pähkinätahnaa ja karamellisoidut karambolat. Koristele kevyesti paahdetuilla (uunissa 200 asteessa noin neljä minuuttia) saksanpähkinöillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"