MasterChef Suomi: Pitahayajäätelöä, karamellisoitua karambolaa ja paahdettua macadamianpähkinätahnaa, Ramin resepti
MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa kilpailijat huusivat kokkausajallaan raaka-aineita itselleen.
Pitahayajäätelö
- 1 kpl (200g) Pitahaya
- 140 g sokeria
- 100 g kuohukermaa
- 1,4 dl täysmaitoa
Paahdettu macademianpähkinätahna
- 200 g macademianpähkinöitä
- 1/2 tl hienoa merisuolaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 40 g voita
Karamellisoitu karambola
- 1 kokonainen karambola
- 100 g sokeria
- 1 dl vettä
- 1 dl kuohukermaa
- 25 g voita
Valmistusohje
PITAHAYAJÄÄTELÖ: Puolita pitahaya ja kaavi sose astiaan, lisää sokeri ja maito. Soseuta tehosekoittimella kevyesti, varo ettei siemenet murskaannu. Lisää lopuksi kerma ja kaada seos jäätelökoneeseen. Anna pyöriä kunnes seos jähmettyy.
PAAHDETTU MACADEMIANPÄHKINÄTAHNA: Aseta uuni 180 asteeseen ja paahda pähkinöitä uunissa noin 15 minuuttia. Laita paahdetut pähkinät, pehmeä voi, rypsiöljy ja suola tehosekoittimeen ja sekoita kunnes seos on muuttunut tahnaksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
KARAMELLISOITU KARAMBOLA: Leikkaa karambola tasapaksuiksi siivuiksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää vesi sekä sokeri. Kun sokeri on sulanut lisää kerma ja voi. Kun karamelliseos kiehuu, lisää joukkoon karambolan siivut ja anna paahtua kunnes karambola on pehmeää.
Laita lautasen keskelle jäätelökauhalla jäätelöpallo, lisää viereen nokare pähkinätahnaa ja karamellisoidut karambolat. Koristele kevyesti paahdetuilla (uunissa 200 asteessa noin neljä minuuttia) saksanpähkinöillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras