MasterChef Suomi: Skonssit, Sininen joukkue
MasterChef Suomi -sarjan kuudennessa jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa pieniä sormisyötäviä kello viiden teetarjoiluun.
Ainekset
- 6,5 dl jauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 tl hienoa merisuolaa
- 100 g voita
- 1,5 dl täysmaitoa
- 1,5 dl kuohukermaa
Savuporotahna
- 2 x 200 g maustamatonta Valio tuorejuustoa
- 150 g creme fraichea
- 100 g poron kylmäsavupaistia
- 1 tl dijonsinappia
- 1/2 sitruunan mehu
- 1,5 tl hienoa merisuolaa
- 1,5 tl mustapippuria
- 1 salottisipuli
- 2 tl tuoretta timjamia
- 2 tl tuoretta oreganoa
Valmistusohje
Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe. Nypi kylmä voi joukkoon. Lisää nopeasti sekoittaen maito ja kerma joukkoon. Muotoile skonssit ja paista 220 asteessa 12 minuuttia. Täytä savuporotahnalla.
SAVUPOROTAHNA: Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää seokseen creme fraiche. Pilko salottisipuli ja kylmäsavupaisti hienoiksi kuutioiksi ja lisää seokseen. Hienonna yrtit ja lisää seokseen. Lisää 1 tl dijon sinappia ja puolikkaan sitruunan mehu. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa noin. 30 min ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku