MasterChef: Rosmariinijäätelöä ja vadelmaa – Kristiinan resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps14_annos_KRISTIINA_kuva_juuli_aschan_003

MasterChef Suomi -kauden viimeisessä jaksossa valmistettiin kaksi ruokalajia.

Ainekset

  • 2 dl Kuohukermaa
  • 2 dl Maitoa
  • 3 kpl Kananmunan keltuaista
  • 1kpl Vaniljatanko
  • Tuoretta rosmariinia (2oksaa)
  • 2 rkl Glukoosisiirappia
  • 1 dl sokeria jäätelöön
  • 0,5 dl sokeria couliseen
  • Tuoreita vadelmia 4dl (tai 2 pakaste, 2 tuore)
  • 1 dl Ruokosokeria
  • 3 rkl Calvados
  • Voita 50g + 150g
  • 2 dl Vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria kekseihin
  • 0,5 dl leivinjauhoja
  • 1 kpl Kananmuna

Valmistusohje

Valmista jäätelö kuumentamalla kattilassa maito, kerma, vaniljatanko ja rosmariininoksa. Jäähdytä hieman ja siivilöi massa.  Vatkaa vesihauteessa keltuaiset ja sokeri. Sekoita joukkoon glukoosisiirappi. Yhdistä seokset. 

Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna tekeytyä jäätelöksi. Valmista coulis vadelmista ja sokerista soseuttamalla ja siivilöimällä siemenet pois. Valmista tuoreiden vadelmien marinadi ruokosokerista, voista ja calvadoksesta kattilassa niin että sokeri sulaa. 

Sekoita keskenään voi sekä sokeri ja vaahdota. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kananmuna. Sekoita vaahdon kanssa. Muotoile keksit ohuiksi ja paista uunissa 200 asteessa kauniin värisiksi. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.