MasterChef: Rosmariinijäätelöä ja vadelmaa – Kristiinan resepti
MasterChef Suomi -kauden viimeisessä jaksossa valmistettiin kaksi ruokalajia.
Ainekset
- 2 dl Kuohukermaa
- 2 dl Maitoa
- 3 kpl Kananmunan keltuaista
- 1kpl Vaniljatanko
- Tuoretta rosmariinia (2oksaa)
- 2 rkl Glukoosisiirappia
- 1 dl sokeria jäätelöön
- 0,5 dl sokeria couliseen
- Tuoreita vadelmia 4dl (tai 2 pakaste, 2 tuore)
- 1 dl Ruokosokeria
- 3 rkl Calvados
- Voita 50g + 150g
- 2 dl Vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria kekseihin
- 0,5 dl leivinjauhoja
- 1 kpl Kananmuna
Valmistusohje
Valmista jäätelö kuumentamalla kattilassa maito, kerma, vaniljatanko ja rosmariininoksa. Jäähdytä hieman ja siivilöi massa. Vatkaa vesihauteessa keltuaiset ja sokeri. Sekoita joukkoon glukoosisiirappi. Yhdistä seokset.
Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna tekeytyä jäätelöksi. Valmista coulis vadelmista ja sokerista soseuttamalla ja siivilöimällä siemenet pois. Valmista tuoreiden vadelmien marinadi ruokosokerista, voista ja calvadoksesta kattilassa niin että sokeri sulaa.
Sekoita keskenään voi sekä sokeri ja vaahdota. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kananmuna. Sekoita vaahdon kanssa. Muotoile keksit ohuiksi ja paista uunissa 200 asteessa kauniin värisiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku