Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Lettukestit – Ellan resepti

mc_eps5_annos_ella_kuvaaja_juuli_aschan_1
Julkaistu 01.03.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa valmistettiin jälkiruoka yrteistä.

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl täysmaitoa
  • 2 dl vissyä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • n. 1dl ryöpättyjä nokkosia
  • voita
  • rasiallinen mansikoita
  • kourallinen minttua
  • 1 limenmehu
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rasia mascarponea
  • kourallinen sitruunamelissaa
  • kaksi isoa raparperin vartta
  • 1 dl ruokosokeria
  • veitsenkärjellinen vaniljatangosta siemeniä
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • kourallinen pekaanipähkinöitä
  • koristeluun tuoreen mintun ja sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Vatkaa lettutaikinan ainekset: munat, vehnäjauho, maito, vissy. Leikkaa nokkosia veitsellä, lisää taikinaan ja aja vielä kevyesti sauvasekoittimella tasaiseksi

Kuori ja pilko raparperi, lisää kattilaan ruokosokerin, sirtuunan ja vaniljan kanssa, lisää myös tilkka vettä. Keitä noin 15 min kunnes nestettä on haihtunut.

Pilko mansikat pieneksi ja hienonna mintut. Sekoita ja mausta hunajalla ja limenmehulla. Anna maustua jääkaapissa.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa nopeasti mascarpone sekaan tasaiseksi. Hienonna sitruunamelissa ja sekoita vaahdon sekaan.

Paista letut voissa.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef