MasterChef: Lettukestit – Ellan resepti

mc_eps5_annos_ella_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa valmistettiin jälkiruoka yrteistä.

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl täysmaitoa
  • 2 dl vissyä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • n. 1dl ryöpättyjä nokkosia
  • voita
  • rasiallinen mansikoita
  • kourallinen minttua
  • 1 limenmehu
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rasia mascarponea
  • kourallinen sitruunamelissaa
  • kaksi isoa raparperin vartta
  • 1 dl ruokosokeria
  • veitsenkärjellinen vaniljatangosta siemeniä
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • kourallinen pekaanipähkinöitä
  • koristeluun tuoreen mintun ja sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Vatkaa lettutaikinan ainekset: munat, vehnäjauho, maito, vissy. Leikkaa nokkosia veitsellä, lisää taikinaan ja aja vielä kevyesti sauvasekoittimella tasaiseksi

Kuori ja pilko raparperi, lisää kattilaan ruokosokerin, sirtuunan ja vaniljan kanssa, lisää myös tilkka vettä. Keitä noin 15 min kunnes nestettä on haihtunut.

Pilko mansikat pieneksi ja hienonna mintut. Sekoita ja mausta hunajalla ja limenmehulla. Anna maustua jääkaapissa.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa nopeasti mascarpone sekaan tasaiseksi. Hienonna sitruunamelissa ja sekoita vaahdon sekaan.

Paista letut voissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.