MasterChef: Lettukestit – Ellan resepti
MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa valmistettiin jälkiruoka yrteistä.
Ainekset
- 2 kananmunaa
- 2 dl täysmaitoa
- 2 dl vissyä
- 2 dl vehnäjauhoja
- n. 1dl ryöpättyjä nokkosia
- voita
- rasiallinen mansikoita
- kourallinen minttua
- 1 limenmehu
- 1 rkl hunajaa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rasia mascarponea
- kourallinen sitruunamelissaa
- kaksi isoa raparperin vartta
- 1 dl ruokosokeria
- veitsenkärjellinen vaniljatangosta siemeniä
- 1/2 dl sitruunamehua
- kourallinen pekaanipähkinöitä
- koristeluun tuoreen mintun ja sitruunamelissan lehtiä
Valmistusohje
Vatkaa lettutaikinan ainekset: munat, vehnäjauho, maito, vissy. Leikkaa nokkosia veitsellä, lisää taikinaan ja aja vielä kevyesti sauvasekoittimella tasaiseksi
Kuori ja pilko raparperi, lisää kattilaan ruokosokerin, sirtuunan ja vaniljan kanssa, lisää myös tilkka vettä. Keitä noin 15 min kunnes nestettä on haihtunut.
Pilko mansikat pieneksi ja hienonna mintut. Sekoita ja mausta hunajalla ja limenmehulla. Anna maustua jääkaapissa.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa nopeasti mascarpone sekaan tasaiseksi. Hienonna sitruunamelissa ja sekoita vaahdon sekaan.
Paista letut voissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi