MasterChef Suomi: Pohjois-italialainen punajuuripasta, Rami

rami1

MasterChef Suomi -sarjan toisen jakson resepti.

Pasta

  • 2 kananmunaa
  • 2,5 dl 00-jauhoja

Timjamiöljy

  • tuoretta timjamia
  • suolaa
  • 0,5 dl öljyä

Parmesaanicreme

  • 50 g parmesaanijuustoa
  • 1 dl creme fraische
  • 0,5 dl kuohukerma
  • puolikas sitruuna

Punajuurikastike

  • 100 g punajuurta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • puolikas sitruuna

Pallotte cacio e ova eli italialainen juustopallo

  • 1 kananmuna
  • 50 g parmesaanijuustoa
  • 50 g korppujauhoja
  • tuoretta timjamia
  • puolikas sitruuna
  • suolaa

Valmistusohje

VALMISTUS: Sekoita kaksi kananmunaa 00-jauhoihin ja vaivaa taikinaa n. 10 min. Laita taikina kelmuun huoneenlämpöön n. 20 minuutiksi. 

Raasta punajuuri ja laita se kiehumaan sipulin, öljyn sekä mausteiden kanssa n. 20 minuutiksi.

Laita kulhoon öljy ja silputtu timjami maustumaan. Lisää suola ja pippuri. Anna maustua annoksen esillepanoon asti.

Raasta parmesaanijuusto ja sitruunankuorta. Lisää puolikkaan sitruunan mehu ja keitä kasaan koko ajan vatkaten.

Laita kulhoon kananmuna, parmesaanijuusto, korppujauhot, silputtu timjami, suola, raastettu sitruunankuori sekä sitruunan mehu ja sekoita. Muotoile palloksi ja uppopaista muutama minuutti 160 asteessa.

Kauli pastataikina ohueksi levyksi. Tee taikinasta pastakoneella spagettia. Keitä pastaa 2 min ja sekoita punajuurikastikkeeseen imemään makua ja väriä.

Koristele annos tuoreella timjamilla ja syötävillä kukilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.