MasterChef Suomi: Pohjois-italialainen punajuuripasta, Rami
MasterChef Suomi -sarjan toisen jakson resepti.
Pasta
- 2 kananmunaa
- 2,5 dl 00-jauhoja
Timjamiöljy
- tuoretta timjamia
- suolaa
- 0,5 dl öljyä
Parmesaanicreme
- 50 g parmesaanijuustoa
- 1 dl creme fraische
- 0,5 dl kuohukerma
- puolikas sitruuna
Punajuurikastike
- 100 g punajuurta
- 2 valkosipulinkynttä
- puolikas sitruuna
Pallotte cacio e ova eli italialainen juustopallo
- 1 kananmuna
- 50 g parmesaanijuustoa
- 50 g korppujauhoja
- tuoretta timjamia
- puolikas sitruuna
- suolaa
Valmistusohje
VALMISTUS: Sekoita kaksi kananmunaa 00-jauhoihin ja vaivaa taikinaa n. 10 min. Laita taikina kelmuun huoneenlämpöön n. 20 minuutiksi.
Raasta punajuuri ja laita se kiehumaan sipulin, öljyn sekä mausteiden kanssa n. 20 minuutiksi.
Laita kulhoon öljy ja silputtu timjami maustumaan. Lisää suola ja pippuri. Anna maustua annoksen esillepanoon asti.
Raasta parmesaanijuusto ja sitruunankuorta. Lisää puolikkaan sitruunan mehu ja keitä kasaan koko ajan vatkaten.
Laita kulhoon kananmuna, parmesaanijuusto, korppujauhot, silputtu timjami, suola, raastettu sitruunankuori sekä sitruunan mehu ja sekoita. Muotoile palloksi ja uppopaista muutama minuutti 160 asteessa.
Kauli pastataikina ohueksi levyksi. Tee taikinasta pastakoneella spagettia. Keitä pastaa 2 min ja sekoita punajuurikastikkeeseen imemään makua ja väriä.
Koristele annos tuoreella timjamilla ja syötävillä kukilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa