MasterChef: Simpukkapasta – Jennyn resepti
MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa inspiroiduttiin Italiasta.
Ainekset
- 140 g 00-jauhoa
- 140 g durum-jauhoa
- 6 kananmunaa
- 2-3 rkl vettä
- 300 g sinisimpukoita
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- pari salvianlehteä
- 3 dl valkoviiniä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 250 g voita
- sopivasti parmesaania
- reilusti suolaa
- ripaus sokeria
Valmistusohje
Tee pastataikina, sekoittamalla jauhot, 5 kananmunan keltuaista ja 2 kokonainen kananmuna. vakumoi ja pistä kylmään 10-15 min vetäytymään. laita pastavesi keittymään ja lisää paljon suolaa. keitä pastat loppuvaiheessa kiehuvassa vedessä n. 2 min.
Freesaa sipulit kattilassa reilussa voissa, lisää salvia, vähän suolaa, etikkaa, valkkari, ripaus sokeria, kalaliemi, 1-2 dl vettä ja lisää simpukat. keitä miedolla lämmöllä 5-10 min, kunne simpukat on valmiit ja maustuneet.
Ruskista voita, paista halkaistut minizuccinit voissa kullanruskeiksi, nosta sivuun. Raasta parmesaania valmiiksi.
Nosta valmis pasta pannulle ruskistettuun voihin, lisää simpukoiden lientä, vähän lisää valkkaria ja heiluttele kokoajan. lisää muutama rkl pastan keitinvettä ja lisää parmesaani joukkoon
Nosta pasta lautaselle, lisää simpukat ja sipuleita liemestä ja zuccinit. lisää päälle simpukoiden keitinlientä ja vähän sitruunamehua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka