Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Simpukkapasta – Jennyn resepti

mc_eps4_annos_jenny_kuvaaja_juuli_aschan_2
Julkaistu 22.02.2022 21:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa inspiroiduttiin Italiasta.

Ainekset

  • 140 g 00-jauhoa
  • 140 g durum-jauhoa
  • 6 kananmunaa
  • 2-3 rkl vettä
  • 300 g sinisimpukoita
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pari salvianlehteä
  • 3 dl valkoviiniä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 250 g voita
  • sopivasti parmesaania
  • reilusti suolaa
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

Tee pastataikina, sekoittamalla jauhot, 5 kananmunan keltuaista ja 2 kokonainen kananmuna. vakumoi ja pistä kylmään 10-15 min vetäytymään. laita pastavesi keittymään ja lisää paljon suolaa. keitä pastat loppuvaiheessa kiehuvassa vedessä n. 2 min.

Freesaa sipulit kattilassa reilussa voissa, lisää salvia, vähän suolaa, etikkaa, valkkari, ripaus sokeria, kalaliemi, 1-2 dl vettä ja lisää simpukat. keitä miedolla lämmöllä 5-10 min, kunne simpukat on valmiit ja maustuneet. 

Ruskista voita, paista halkaistut minizuccinit voissa kullanruskeiksi, nosta sivuun.  Raasta parmesaania valmiiksi.

Nosta valmis pasta pannulle ruskistettuun voihin, lisää simpukoiden lientä, vähän lisää valkkaria ja heiluttele kokoajan. lisää muutama rkl pastan keitinvettä ja lisää parmesaani joukkoon

Nosta pasta lautaselle, lisää simpukat ja sipuleita liemestä ja zuccinit. lisää päälle simpukoiden keitinlientä ja vähän sitruunamehua.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef