MasterChef: Simpukkapasta – Jennyn resepti

mc_eps4_annos_jenny_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa inspiroiduttiin Italiasta.

Ainekset

  • 140 g 00-jauhoa
  • 140 g durum-jauhoa
  • 6 kananmunaa
  • 2-3 rkl vettä
  • 300 g sinisimpukoita
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pari salvianlehteä
  • 3 dl valkoviiniä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 250 g voita
  • sopivasti parmesaania
  • reilusti suolaa
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

Tee pastataikina, sekoittamalla jauhot, 5 kananmunan keltuaista ja 2 kokonainen kananmuna. vakumoi ja pistä kylmään 10-15 min vetäytymään. laita pastavesi keittymään ja lisää paljon suolaa. keitä pastat loppuvaiheessa kiehuvassa vedessä n. 2 min.

Freesaa sipulit kattilassa reilussa voissa, lisää salvia, vähän suolaa, etikkaa, valkkari, ripaus sokeria, kalaliemi, 1-2 dl vettä ja lisää simpukat. keitä miedolla lämmöllä 5-10 min, kunne simpukat on valmiit ja maustuneet. 

Ruskista voita, paista halkaistut minizuccinit voissa kullanruskeiksi, nosta sivuun.  Raasta parmesaania valmiiksi.

Nosta valmis pasta pannulle ruskistettuun voihin, lisää simpukoiden lientä, vähän lisää valkkaria ja heiluttele kokoajan. lisää muutama rkl pastan keitinvettä ja lisää parmesaani joukkoon

Nosta pasta lautaselle, lisää simpukat ja sipuleita liemestä ja zuccinit. lisää päälle simpukoiden keitinlientä ja vähän sitruunamehua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!