MasterChef: Lämmin mansikkasalaatti – Santun resepti

mc_eps8_santtu_kuvaaja_juuli_aschan_1 (1)

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Ainekset

  • 400 g kypsä mansikka
  • 8 kpl raaka mansikka
  • 0,5 dl balsamico
  • n. 1 dl mieto oliiviöljy
  • 2 oksaa tuoretta minttua
  • timjamia koristeluun
  • 2 shalottisipulia
  • 3 kevätsipulia
  • 1 palsternakka
  • 1 pkt Valio grillijuusto
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

Valmista vinegretti: 200 g mansikoita, balsamico, minttu ja oliiviöljy sekä suolaa ja pippuria blenderiin ja mahdollisimman tasaiseksi. Siivilöi kulhoon ja vie tekeytymään jääkaappiin.

Leikkaa palsternakka mandoliinilla mahdollisimman ohuiksi lastuiksi ja frittaa kunnes ne saavat kauniin ruskean värin. Mausta runsaalla suolalla. Jätä kuivaan paikkaan odottamaan.

Leikkaa kevätsipulien vaaleat osat ja grillaa ne niin, että niihin jää kauniit jäljet parilasta. Itse sipuli saa jäädä hieman raa’aksi. Leikkaa viistosti ja jätä lepäämään. Mausta suolalla.

Leikkaa grillijuusto krutonkien kokoisiksi kuutioiksi. Öljyä uunipelti ja paista juustokuutiot grillivastuksen alla 230 asteessa n. 5-8 minuuttia kunnes ne ovat saaneet kauniin värin ja rapean pinnan. Mausta pippurilla joko ennen tai jälkeen paiston.

Poista 5-8 kypsästä ja 5-8 raa’asta mansikasta kannat ja halkaise ne. Ripottele leikatulle pinnalle mustapippuria ja paista erittäin kuumalla parilalla, kunnes mansikoiden leikkuupinnat ovat saaneet kauniit tummat raidat. Aseta lepäämään.

Asettele komponentit syvälle lautaselle ja pirskottele/lusikoi päälle vinegrettiä. Koristele timjamilla ja mausta sormisuolalla.

Parhaat ruokaohjelmat