MasterChef: Tuulihattuja kolmella eri täytteellä – Kristiinan resepti

masterchef_suomi_2023_eps11_annos_kristiina_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa tuomarit nostavat hatusta tekniikoita, joiden avulla kilpailijoiden tulee viedä annoksena taianomaiselle tasolle.

Ainekset

  • 1,5dl Vesi
  • 75g Voi
  • 1,5dl Venhäjauhoja
  • 3 Munaa
  • Punaista ja keltaista elintarvikeväriä
  • 3dl Kermaa
  • 200g Maustamatonta tuorejuustoa
  • 1dl Sokeria
  • Vadelmia
  • Vaniljasokeria
  • 1kpl Mango
  • 3kpl Limeä
  • Isomaltjauhetta
  • 2 rkl Kuumaa vettä
  • Lehtikultaa

Valmistusohje

1. Kuumenna kattilassa vesi ja voi, lisää jauhot. Sekoita massaa liedellä, kunnes taikina on tasainen pallo. Jäähdytä.

2. Lisää jäähtyneeseen massaan 2 munaa ja vatkaa sähkövatkaimella 2 minuuttia. Lisää kolmas muna ja vatkaa vielä 5 minuuttia.

3. Värjää elintarvikevärillä 1/3 keltaiseksi, 1/3 oranssiksi ja 1/3 punaiseksi.

4. Pursota uunipellille kauniita ruusukkeita ja paista uunissa 200 astetta 25 min. Älä avaa uunin luukkua ensimmäisen 15 minuutin aikana.

5. Vatkaa täytettä varten kerma, tuorejuusto ja osa sokeria. Jaa kolmeen osaan.

6. Mausta yksi mangososeella, yksi vadelmasoseella (siivilöi) ja yksi limen mehulla ja kuorella. Maistele ja lisää sokeria tarpeen mukaan. Mangoon myös hieman limemehua. Vadelmaan vaniljasokeria.

7. Sokerikulho: Sulata isomalt-jauhetta kattilassa ja lisää pieni määrä kuumaa vettä. Levitä kirkas massa silikonialustalle. Lisää muutamia tippoja väriainetta ja tee kuvioita. Levitä massaa samalla niin, että reunoista tulee epätasaiset. Siirrä koko silikonialusta kulhonpohjalle jähmettymään.

8. Tee tuulihattuihin pieni viilto ja täytä ontto kolo täytteillä.

9. Irrota varovasti sokerikulho silikonista, ja asettele tuulihatut kulhoon. Koristele lehtikullalla

Parhaat ruokaohjelmat