MasterChef: Tuulihattuja kolmella eri täytteellä – Kristiinan resepti
MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa tuomarit nostavat hatusta tekniikoita, joiden avulla kilpailijoiden tulee viedä annoksena taianomaiselle tasolle.
Ainekset
- 1,5dl Vesi
- 75g Voi
- 1,5dl Venhäjauhoja
- 3 Munaa
- Punaista ja keltaista elintarvikeväriä
- 3dl Kermaa
- 200g Maustamatonta tuorejuustoa
- 1dl Sokeria
- Vadelmia
- Vaniljasokeria
- 1kpl Mango
- 3kpl Limeä
- Isomaltjauhetta
- 2 rkl Kuumaa vettä
- Lehtikultaa
Valmistusohje
1. Kuumenna kattilassa vesi ja voi, lisää jauhot. Sekoita massaa liedellä, kunnes taikina on tasainen pallo. Jäähdytä.
2. Lisää jäähtyneeseen massaan 2 munaa ja vatkaa sähkövatkaimella 2 minuuttia. Lisää kolmas muna ja vatkaa vielä 5 minuuttia.
3. Värjää elintarvikevärillä 1/3 keltaiseksi, 1/3 oranssiksi ja 1/3 punaiseksi.
4. Pursota uunipellille kauniita ruusukkeita ja paista uunissa 200 astetta 25 min. Älä avaa uunin luukkua ensimmäisen 15 minuutin aikana.
5. Vatkaa täytettä varten kerma, tuorejuusto ja osa sokeria. Jaa kolmeen osaan.
6. Mausta yksi mangososeella, yksi vadelmasoseella (siivilöi) ja yksi limen mehulla ja kuorella. Maistele ja lisää sokeria tarpeen mukaan. Mangoon myös hieman limemehua. Vadelmaan vaniljasokeria.
7. Sokerikulho: Sulata isomalt-jauhetta kattilassa ja lisää pieni määrä kuumaa vettä. Levitä kirkas massa silikonialustalle. Lisää muutamia tippoja väriainetta ja tee kuvioita. Levitä massaa samalla niin, että reunoista tulee epätasaiset. Siirrä koko silikonialusta kulhonpohjalle jähmettymään.
8. Tee tuulihattuihin pieni viilto ja täytä ontto kolo täytteillä.
9. Irrota varovasti sokerikulho silikonista, ja asettele tuulihatut kulhoon. Koristele lehtikullalla
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"