MasterChef: Uuniomenamoussea, omenapiirakkaa ja mausteista karamellia – Adelen resepti
MasterChef Suomi: Professionals -kauden starttijaksossa tehtävänä oli valmistaa MasterChef-finaalin arvoinen annos.
Uuniomenamousse
- 3 kpl omenaa
- 30 g Muscovado sokeria
- 20 g voita
- 0,5 tl kanelia
- 0,5t l kardemummaa
- 200 g tuorejuustoa
- 20 g tomusokeria
- Puolikas sitruunan mehu
Mausteinen karamelli
- 250 g maitoa
- 250 g kermaa
- 300 g ruskeaa sokeria
- 5 ml kanelia
- 5 ml kardemummaa
- 5 ml maustepippuria
- 5 ml jauhettua inkivääriä
- 5 ml neilikkaa
- 20 g glukoosia
- 10 g voita
Omenapiirakka
- 125 g voita
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl soodaa
- 5 kpl omenaa
- Puolikas kananmuna
- 100g kermaviiliä
- Granny smith omena
- 10 g tomusokeria
- 0,5 tl kanelia
- Puolikas sitruunan mehu
Vaniljajäätelö
- 2,5 dl kuohukermaa
- 2 dl maitoa
- 65 g sokeria
- 1 kpl vaniljatanko
- 3 kpl keltuaista
Valmistusohje
Kiehauta maito, kerma ja vaniljatanko vaniljajäätelöä varten, erottele keltuaiset ja vatkaa kevyeksi vaahdoksi sokerin kanssa. Jäähdytä jäätelömassa ja laita jäähtyneenä pyörimään jäätelökoneeseen.
Mittaa kattilaan karamellin ainekset ja anna keittyä karamelliksi. Kun karamelli on rakenteeltaan sopiva, sekoita joukkoon glukoosi ja voi.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mittaa kulhoon kuivat aineet kakkua varten ja sulata voi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja sulatettu voi ja ota sivuun 1,5dl muruseosta. Sekoita loppuun taikinaan kananmuna ja kermaviili. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja levitä taikina vuoan pohjalle, leikkaa päälle omenakuutiota ja ripottele pinnalle kanelia. Levitä päälle muruseos ja paista 30 minuuttia, noin 200 asteessa.
Pilko 3kpl omenoita uuninpellille, sekoita joukkoon sokeri, voi ja mausteet. Paista 200 asteessa n. 20 min. Aja tehosekoittimessa pyreeksi ja sekoita tuorejuuston kanssa. Mausta tomusokerilla ja sitruunalla ja laita mousse pursotinpussiin.
Leikkaa omenat suikaleiksi, purista päälle sitruunan mehua ja mausta tomusokerilla ja kanelilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku