Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Uuniomenamoussea, omenapiirakkaa ja mausteista karamellia – Adelen resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps1_annos_ADELE_kuva_juuli_aschan_002
Julkaistu 07.09.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi: Professionals -kauden starttijaksossa tehtävänä oli valmistaa MasterChef-finaalin arvoinen annos.

Uuniomenamousse

  • 3 kpl omenaa
  • 30 g Muscovado sokeria
  • 20 g voita
  • 0,5 tl kanelia
  • 0,5t l kardemummaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 20 g tomusokeria
  • Puolikas sitruunan mehu

Mausteinen karamelli

  • 250 g maitoa
  • 250 g kermaa
  • 300 g ruskeaa sokeria
  • 5 ml kanelia
  • 5 ml kardemummaa
  • 5 ml maustepippuria
  • 5 ml jauhettua inkivääriä
  • 5 ml neilikkaa
  • 20 g glukoosia
  • 10 g voita

Omenapiirakka

  • 125 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl soodaa
  • 5 kpl omenaa
  • Puolikas kananmuna
  • 100g kermaviiliä
  • Granny smith omena
  • 10 g tomusokeria
  • 0,5 tl kanelia
  • Puolikas sitruunan mehu

Vaniljajäätelö

  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitoa
  • 65 g sokeria
  • 1 kpl vaniljatanko
  • 3 kpl keltuaista

Valmistusohje

Kiehauta maito, kerma ja vaniljatanko vaniljajäätelöä varten, erottele keltuaiset ja vatkaa kevyeksi vaahdoksi sokerin kanssa. Jäähdytä jäätelömassa ja laita jäähtyneenä pyörimään jäätelökoneeseen.

Mittaa kattilaan karamellin ainekset ja anna keittyä karamelliksi. Kun karamelli on rakenteeltaan sopiva, sekoita joukkoon glukoosi ja voi.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mittaa kulhoon kuivat aineet kakkua varten ja sulata voi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja sulatettu voi ja ota sivuun 1,5dl muruseosta. Sekoita loppuun taikinaan kananmuna ja kermaviili. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja levitä taikina vuoan pohjalle, leikkaa päälle omenakuutiota ja ripottele pinnalle kanelia. Levitä päälle muruseos ja paista 30 minuuttia, noin 200 asteessa. 

Pilko 3kpl omenoita uuninpellille, sekoita joukkoon sokeri, voi ja mausteet. Paista 200 asteessa n. 20 min. Aja tehosekoittimessa pyreeksi ja sekoita tuorejuuston kanssa. Mausta tomusokerilla ja sitruunalla ja laita mousse pursotinpussiin. 

Leikkaa omenat suikaleiksi, purista päälle sitruunan mehua ja mausta tomusokerilla ja kanelilla.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef