MasterChef: Kirsikka-vadelma sorbettia, tummasuklaa kakkua ja fingerlimeä – Adelen resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps6_annos_ADELE_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa tuli valmistaa kuvun alta löytyvistä raaka-aineista annos.

Kirsikka-vadelma sorbetti

  • 75 g säilöttyä kirsikkaa
  • 200 g tuoreita vadelmia
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 25 g glukoosia
  • 10 g inverttisokeria
  • 70 g sokeria

Mudcake

  • 100 g tummaa suklaata
  • 50 g vehnäjauhoja
  • 3 kpl kananmunaa
  • 100 g voita

Mascarpone-lime mousse

  • 150 g mascarponea
  • 40 g kermaa
  • 1 kpl limen kuori ja mehu
  • 1 kpl vaniljatankoa
  • 2 kpl fingerlimeä

Karamellisoitu pekaanipähkinä

  • 2 dl pekaanipähkinöitä
  • 1,5 rkl siirappia
  • Maldon suolaa

Paahdettu valkosuklaa

  • 100 g valkosuklaata
  • Semikuivattu säilykekirsikka
  • 50 g säilöttyjä kirsikkoita

Valmistusohje

Mittaa kattilaan sorbettia varten glukoosi, sokeri, inverttisokeri ja vanilja-aromi. Kiehauta ja jäähdytä pohja. Aja vadelmat ja kirsikka pyreeksi, paseeraa ja lisää sorbettipohjaan. Laita tekeytymään jäätelökoneeseen.

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Yhdistä munavaahto ja suklaa-voiseos. Siivilöi jauhot joukkoon. Paista 180 asteessa 8 min. Jäähdytä. 

Paahda valkosuklaata 180 asteisessa uunissa kunnes väri on kullanruskea. 

Sekoita kulhossa siirappi, vaniljatangon sisus ja pekaanipähkinät. Paahda 180 asteisessa uunissa 5min. Leikkaa säilykekirsikat pieneksi ja kuivaa 95 asteisessa uunissa 30min. 

Sekoita kulhossa mascarpone, limen kuori ja mehu, 1 vaniljatanko, sokeri ja kerma. Pakkaa pursotinpussiin. Leikaa fingerlime kahtia ja purista sisälmys kulhoon. 

Rouhi pekaanipähkinät, paahdettu valkosuklaa ja sekoita keskenään. Lisää joukkoon semikuivatut kirsikat ja yhden fingerlimen kuoriraaste. Kokoa annos haluamallasi tavalla.

Parhaat ruokaohjelmat