MasterChef: Kirsikka-vadelma sorbettia, tummasuklaa kakkua ja fingerlimeä – Adelen resepti
MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa tuli valmistaa kuvun alta löytyvistä raaka-aineista annos.
Kirsikka-vadelma sorbetti
- 75 g säilöttyä kirsikkaa
- 200 g tuoreita vadelmia
- 1 tl vanilja-aromia
- 25 g glukoosia
- 10 g inverttisokeria
- 70 g sokeria
Mudcake
- 100 g tummaa suklaata
- 50 g vehnäjauhoja
- 3 kpl kananmunaa
- 100 g voita
Mascarpone-lime mousse
- 150 g mascarponea
- 40 g kermaa
- 1 kpl limen kuori ja mehu
- 1 kpl vaniljatankoa
- 2 kpl fingerlimeä
Karamellisoitu pekaanipähkinä
- 2 dl pekaanipähkinöitä
- 1,5 rkl siirappia
- Maldon suolaa
Paahdettu valkosuklaa
- 100 g valkosuklaata
- Semikuivattu säilykekirsikka
- 50 g säilöttyjä kirsikkoita
Valmistusohje
Mittaa kattilaan sorbettia varten glukoosi, sokeri, inverttisokeri ja vanilja-aromi. Kiehauta ja jäähdytä pohja. Aja vadelmat ja kirsikka pyreeksi, paseeraa ja lisää sorbettipohjaan. Laita tekeytymään jäätelökoneeseen.
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Yhdistä munavaahto ja suklaa-voiseos. Siivilöi jauhot joukkoon. Paista 180 asteessa 8 min. Jäähdytä.
Paahda valkosuklaata 180 asteisessa uunissa kunnes väri on kullanruskea.
Sekoita kulhossa siirappi, vaniljatangon sisus ja pekaanipähkinät. Paahda 180 asteisessa uunissa 5min. Leikkaa säilykekirsikat pieneksi ja kuivaa 95 asteisessa uunissa 30min.
Sekoita kulhossa mascarpone, limen kuori ja mehu, 1 vaniljatanko, sokeri ja kerma. Pakkaa pursotinpussiin. Leikaa fingerlime kahtia ja purista sisälmys kulhoon.
Rouhi pekaanipähkinät, paahdettu valkosuklaa ja sekoita keskenään. Lisää joukkoon semikuivatut kirsikat ja yhden fingerlimen kuoriraaste. Kokoa annos haluamallasi tavalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"