MasterChef: Mansikkaa vihreässä teessä ja mantelicremea – Ollin resepti

mc_eps8_olli_kuvaaja_juuli_aschan_1 (1)

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Mansikoiden marinointiliemi

  • 3 pussia vihreä tee
  • 4 dl vettä
  • 1 dl mirinia
  • 2 rkl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • vihreitä mansikoita siivuina

Mantelicreme

  • 1 dl manteli
  • 4 dl täysmaito
  • ripaus suolaa

Mansikkareduktio

  • 3 dl marinointiliemi
  • 1dl mansikkamehua

Valmistusohje

Laita kaikki aineet kattilaan ja kiehauta. Anna teepussien maustaa lientä 10min. Leikkaa vihreitä mansikoita mandoliinilla. Laita mansikat kuumaan liemeen ja laita jäähtymään jääkaappiin.

Keitä manteleita maidossa 20min. Laita blenderiin ja aja tasaiseksi. Mausta maun mukaan.

Ota loput teeliemestä ja lisää mansikkamehu. Keitä kasaan.

Annostele lautaselle ja koristele kukilla ja mikroyrteillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!