MasterChef VIP: Briossisämpylää, naudan jauhelihapihvi, pikkelöityä punasipuli, cheddaria ja chipotlemajoneesia – Miska Haakanen resepti
MasterChef VIP -sarjan seitsemännessä jaksossa valmistettiin ruokavaraston raaka-aineista hampurilainen.
Jauhelihapihvi
- 300 g Naudan jauhelihaa
- Pippuri
- Suola
Pikkelöity punasipuli
- 1 kpl Punasipuli
- 1 dl 1-2-3 -lientä
Chipotlemajoneesi
- 1 kpl Kananmunan keltuainen
- 1 rkl Sinappia
- 2 tl Valkoviinietikkaa
- 2 dl Öljyä
- Chipotle-tahna
- Suola
Sämpylä
- 2 kpl Briossisämpylöitä
- 1 rkl Voita
Juusto
- 2 siivua Cheddaria
Valmistusohje
Valmista punasipuli. Suikaloi punasipulit ja laita 1-2-3 -liemeen maustumaan.
Valmista chipotlemajoneesi. Laita kulhoon keltuainen, sinappi, etikka ja suola. Vatkaa tasaiseksi massaksi ja lisää öljy ohueena nauhana kokoajan sekoittaen. Kun majoneesi on valmis, mausta chipotle-tahnalla ja suolalla.
Valmista jauhelihapihvi. Muodosta jauhelista kaksi pihviä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista voissa pannulla molemmin puolin. Lisää juustosiivu pihvin päälle niin että se alkaa sulamaan.
Valmista sämpylät. Halkaiset ja paista sämpylät voissa pannulla.
Kokoa annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras