Sillicocktail

Tämä ihana kesäruoka sopii yhtä hyvin seisovaan pöytään kuin annosvuokiinkin. Valmista mielellään iso annos tätä silliä, matjessilli kastikkeessaan säilyy jääkaapissa jopa viikon.

Neljälle

  • 1 rasia matjespaloja
  • 1 salaatinkerä
  • 8 keitettyä, pientä uutta perunaa
  • 1 nippu retiisejä
  • 1 punasipuli
  • muutama tillinoksa

Salaattikastike

  • 2-3 dl kermaviiliä
  • 1-2 rkl karkeaa sinappia

Valmistusohje

1. Irrota salaatista kauneimmat lehdet ja huuhtele ne kylmässä vedessä.

2. Vuoraa annosmaljoja sisäpuolelta salaatinlehdillä.

3. Viipaloi perunat, laita ne maljoihin sillin kera.

4. Ripottele jokaiseen maljaan n. 1 rkl hienonnettua punasipulia.

5. Koristele tillinoksalla ja kauniisti paloitelluilla retiiseillä.

6. Sekoita kermaviili ja sinappi maukkaaksi kastikkeeksi, jonka tarjoilet erillisestä kulhosta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.