Matjessilliä ja mätiä
Heinä-elokuussa on matjessillin aika, jota juhlitaan esimerkiksi Hollannissa ja Saksalla erityisillä sillimenuilla ravintoloissa. Raejuusto, esimerkiksi kermaviilin kanssa sekoitettuna, on tavallinen lisuke.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Yhdelle
- 1 matjesfilee
- 1 rkl punaista mätiä
- 1 pieni punasipuli, hienoksi viipaloitu
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 2 rkl raejuustoa
- 1 pieni keitetty peruna
Valmistusohje
1. Aseta silli keräksi lautaselle, täytä se mädillä ja koristele puolella tillistä sekä punasipulilla.
2. Sekoita loput tillistä raejuuston kanssa, asettele lautaselle yhdessä keitetyn uuden perunan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka