Matjessilliä ja mätiä

Heinä-elokuussa on matjessillin aika, jota juhlitaan esimerkiksi Hollannissa ja Saksalla erityisillä sillimenuilla ravintoloissa. Raejuusto, esimerkiksi kermaviilin kanssa sekoitettuna, on tavallinen lisuke.

Yhdelle

  • 1 matjesfilee
  • 1 rkl punaista mätiä
  • 1 pieni punasipuli, hienoksi viipaloitu
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl raejuustoa
  • 1 pieni keitetty peruna

Valmistusohje

1. Aseta silli keräksi lautaselle, täytä se mädillä ja koristele puolella tillistä sekä punasipulilla.

2. Sekoita loput tillistä raejuuston kanssa, asettele lautaselle yhdessä keitetyn uuden perunan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!