Maukas lihapiiras

Käytä tähän ylijäänyttä sunnuntaipaistia ja maukasta kastiketta, ja miksei hieman vihanneksia. Laita päälle piiraskuori. Halpa ja maukas päivällinen.

Neljälle

  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 50 g margariinia
  • ½ tl suolaa
  • 1 vatkattu kananmuna penslaukseen

Täyte

  • 1 prk herkkusieniä, à 400 g
  • 1 vihreä tai punainen paprika
  • 200 g lihaa
  • noin 3 dl paistokastiketta

Tarjoiluun

  • salaattia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nypi voi, suola ja jauhot yhteen kunnes kaikki rasva on työstetty taikinaan. Lisää 1 rkl vatkattua munaa, työstä vielä hetki ja laita taikina kylmään vähintään 30 minuutiksi.

2. Valuta sienet ja ruskista ne kevyesti kuutioidun paprikan kanssa, lisää halutessasi sienien lientä.

3. Kuutioi lihat hienosti ja sekoita kastikkeen, sienten ja paprikan kanssa, mausta. Kaada täyte korkeareunaiseen uunivuokaan.

4. Kaulitse taikina kanneksi ja laita se täytteen päälle. Penslaa kansi munalla. Paista uunissa n. 20 minuuttia. Tarjoile piiras salaatin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.