Maukas lihapiiras
Käytä tähän ylijäänyttä sunnuntaipaistia ja maukasta kastiketta, ja miksei hieman vihanneksia. Laita päälle piiraskuori. Halpa ja maukas päivällinen.
Neljälle
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 50 g margariinia
- ½ tl suolaa
- 1 vatkattu kananmuna penslaukseen
Täyte
- 1 prk herkkusieniä, à 400 g
- 1 vihreä tai punainen paprika
- 200 g lihaa
- noin 3 dl paistokastiketta
Tarjoiluun
- salaattia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nypi voi, suola ja jauhot yhteen kunnes kaikki rasva on työstetty taikinaan. Lisää 1 rkl vatkattua munaa, työstä vielä hetki ja laita taikina kylmään vähintään 30 minuutiksi.
2. Valuta sienet ja ruskista ne kevyesti kuutioidun paprikan kanssa, lisää halutessasi sienien lientä.
3. Kuutioi lihat hienosti ja sekoita kastikkeen, sienten ja paprikan kanssa, mausta. Kaada täyte korkeareunaiseen uunivuokaan.
4. Kaulitse taikina kanneksi ja laita se täytteen päälle. Penslaa kansi munalla. Paista uunissa n. 20 minuuttia. Tarjoile piiras salaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"