Broileri currykastikkeen kera
Unohda työmaa- ja kouluruokaloiden currykanat. Tämä ruoka on sekä maukkaampaa että mehevämpää. Tarjoile intialaisen basmatiriisin kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1,4 kg broilerinpaloja luineen
- 1,5 kanaliemikuutiota
- 7 dl vettä
- 1 iso porkkana paloina
- 1 sipuli
- 5 neilikkaa
- 1 laakerinlehti
Kastike
- 2 rkl currya
- 2 rkl voita
- 1,5 rkl vehnäjauhoa
- 3 dl siivilöityä keitinlientä
- 1 dl kermaa
Valmistusohje
1. Laita broilerinpalat pataan. Murenna joukkoon liemikuutiot, lisää porkkanapalat ja kaada päälle vettä, niin että se juuri peittää lihat. Paina neilikat kiinni sipuliin ja laita se sekä laakerinlehti pataan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 35-40 minuuttia kannen alla.
2. Siivilöi liemi talteen. poista broilerinpaloista nahka.
3. Kuullota currya voissa kasarissa muutama minuutti, sekoita joukkoon jauho ja lisää siivilöity keitinliemi sekä kerma sekoitellen. Keitä noin 10 minuuttia. Kaada kastike lihapalojoen päälle. Tarjoile keitetyn riisin ja salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa