Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Broileri currykastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Unohda työmaa- ja kouluruokaloiden currykanat. Tämä ruoka on sekä maukkaampaa että mehevämpää. Tarjoile intialaisen basmatiriisin kanssa.

Neljälle

  • 1,4 kg broilerinpaloja luineen
  • 1,5 kanaliemikuutiota
  • 7 dl vettä
  • 1 iso porkkana paloina
  • 1 sipuli
  • 5 neilikkaa
  • 1 laakerinlehti

Kastike

  • 2 rkl currya
  • 2 rkl voita
  • 1,5 rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl siivilöityä keitinlientä
  • 1 dl kermaa

Valmistusohje

1. Laita broilerinpalat pataan. Murenna joukkoon liemikuutiot, lisää porkkanapalat ja kaada päälle vettä, niin että se juuri peittää lihat. Paina neilikat kiinni sipuliin ja laita se sekä laakerinlehti pataan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 35-40 minuuttia kannen alla.

2. Siivilöi liemi talteen. poista broilerinpaloista nahka.

3. Kuullota currya voissa kasarissa muutama minuutti, sekoita joukkoon jauho ja lisää siivilöity keitinliemi sekä kerma sekoitellen. Keitä noin 10 minuuttia. Kaada kastike lihapalojoen päälle. Tarjoile keitetyn riisin ja salaatin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Kanacurry