Currykana, pinaattiriisi ja raita
Kyllähän broilerinfileet ovat hyviä sellaisenaan, mutta toisinaan on hauska liittää niiden seuraan vähän eksoottisempia lisäkkeitä ja vahvoja mausteita. Tässä intialaiseen tyyliin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 broilerin fileetä
- suolaa ja valkopippuria
- 1 tl juustokuminaa
- 2 tl kurkumaa
- 2 rkl öljyä + paistamiseen
Raita
- 6 dl luonnonjogurttia
- ½ tl paahdettuja juustokuminansiemeniä
- 1 maustemitta chilijauhetta
- suolaa ja mustapippuria
- ½ vihreä kurkku
- 1 ruukku minttua
Pinaattiriisi
- 3 dl pitkäjyväistä riisiä
- 7 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 250 g tuoretta pinaattia
Valmistusohje
1. Raita: Paahda kuumalla pannulla juustokuminansiemeniä 15-20 sekuntia. Rouhi ne morttelissa. Vatkaa jogurtti sileäksi ja kermamaiseksi. Sekoita joukkoon juustokuminamurska, chilijauhe, suola ja mustapippuri. Leikkaa kurkku kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Hienonna mintunlehtiä niin, että niitä on 2 rkl. Säästä muutama kurkkuviipale ja mintunlehti koristeluun ja sekoita loput jogurttikastikkeeseen. Siirrä kastike peitettynä viileään maustumaan. Koristele kurkulla ja mintulla ennen tarjoilua.
2. Pinaattiriisi: Huuhdo pinaatti ja revi paloiksi, leikkaa pois paksut lehtiruodit. Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä yhdessä riisin kanssa hetki. Lisää vesi ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa 15 minuuttia. Lisää pinaatti ja hauduta vielä 10 minuuttia, kunnes riisi on kypsää.
3. Leikkaa broilerifileet suikaleiksi, mausta suolalla, pippurilla, juustokuminalla ja kurkumalla. Paista suikaleet kullanruskeiksi öljyssä. Tarjoile yhdessä pinaattiriisin ja raitan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka