Maustekakku
Helppo ja makoisa maustekakku, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin.
10 annosta
- 150g voita tai margariinia
- 3 dl sokeria
- 3 munaa
- 3-4 dl vehnäjauhoja (leivontakarkeita
- 2 l leivinjauhetta
- 1 dl maustamatonta jogurtin kaltaista luomusoijavalmistetta
- 1 (125g) vaniljavanukas
- 1 rkl raastettua inkivääriä tai
- 1 tl kuivattua inkivääriä
- ½ dl korintteja tai rusinoita
- yhden sitruunan kuori
- voita (vuoan voiteluun)
- korppujauhoja (vuoan jauhottamiseen)
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta inkivääri.
2. Vaahdota voi ja sokeri.
3. Lisää munat, maustamaton luomusoijavalmiste, vaniljavanukas, raastettu sitruunan kuori ja jauhoihin sekoitettu leivinjauhe, korintit sekä inkivääriraaste.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
5. Paista kakku 200-asteisessa uunissa 30-45 minuuttia.
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"