Inkivääripaisti hapankaalin kera
Tämä on ihanan mehevää talviruokaa! Se sopii mainiosti hiihto- tai luistinretken jälkeen. Paisti hoitaa itse itsensä uunissa samalla kun itse keksit jotakin hauskaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
- 1 ½ kg porsaanpaistia
- 2 tl timjamia
- 2 tl rosmariinia
- 1 hillottua, hienonnettua inkivääri
- 100 g savustettua silavaa
- 1 prk hapankaalia, noin 850 g
- 1-2 dl valkoviiniä
- 1 tl kuminansiemeniä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Pistele paistiin reikiä sinne tänne ja täytä reiät inkiväärillä. Mausta liha mausteilla joka puolelta.
3. Laita paisti uunivuokaan, pistä lihaan paistilämpömittari. Asettele silavat paistin ympärille. Paista valelematta kunnes sisälämpötila on 82-85 astetta.
4. Kuumenna hapankaali viinin ja kuminan kera ja tarjoile paistin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku