Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Inkivääripaisti hapankaalin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on ihanan mehevää talviruokaa! Se sopii mainiosti hiihto- tai luistinretken jälkeen. Paisti hoitaa itse itsensä uunissa samalla kun itse keksit jotakin hauskaa.

Kuudelle

  • 1 ½ kg porsaanpaistia
  • 2 tl timjamia
  • 2 tl rosmariinia
  • 1 hillottua, hienonnettua inkivääri
  • 100 g savustettua silavaa
  • 1 prk hapankaalia, noin 850 g
  • 1-2 dl valkoviiniä
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Pistele paistiin reikiä sinne tänne ja täytä reiät inkiväärillä. Mausta liha mausteilla joka puolelta.

3. Laita paisti uunivuokaan, pistä lihaan paistilämpömittari. Asettele silavat paistin ympärille. Paista valelematta kunnes sisälämpötila on 82-85 astetta.

4. Kuumenna hapankaali viinin ja kuminan kera ja tarjoile paistin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanpaisti