Täytetty lohitasku

Valmista herkullisia täytettyjä lohitaskuja Alexin helpon reseptin avulla. Tarjoa maukas annos perunasoseen kera.

Ainekset

  • 600 g merilohta
  • 1 pnt kevätsipulia
  • 2 fenkolia
  • tilkka öljyä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • fenkolinsiemeniä
  • 1 sitruuna
  • 1 dl pestoa

Valmistusohje

Hienonna sipulit sekä fenkoli pieniksi paloiksi ja kuullota niitä pannulla öljyssä hetken aikaa. Mausta suolalla, pippurilla sekä fenkolinsiemenillä ja lisää raastettu sitruunan kuori sekä mehu päälle. Jäähdytä paistos.

Leikkaa lohi 6-8 palaan ja tee jokaisen palan keskelle syvä viilto, jolla saat aikaiseksi taskun. Lusikoi täytettä sisään n. 2 rkl ja nostele loppu paistos uunivuoan pohjalle.

Nosta täytetyt lohipalat paistoksen päälle ja voitele pinta pestolla. Kypsennä kaloja 180 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tarjoa perunasoseen kera.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 460 kcal

Proteiinia 30g (26 E%)

Hiilihydraatteja 2g (2 E%)

Kuitua 2g

Rasvaa 37g (72 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 4g (11% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)

Suolaa 1,6g

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.