Hienonna sipulit sekä fenkoli pieniksi paloiksi ja kuullota niitä pannulla öljyssä hetken aikaa. Mausta suolalla, pippurilla sekä fenkolinsiemenillä ja lisää raastettu sitruunan kuori sekä mehu päälle. Jäähdytä paistos.
Leikkaa lohi 6-8 palaan ja tee jokaisen palan keskelle syvä viilto, jolla saat aikaiseksi taskun. Lusikoi täytettä sisään n. 2 rkl ja nostele loppu paistos uunivuoan pohjalle.
Nosta täytetyt lohipalat paistoksen päälle ja voitele pinta pestolla. Kypsennä kaloja 180 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tarjoa perunasoseen kera.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 460 kcal
Proteiinia 30g (26 E%)
Hiilihydraatteja 2g (2 E%)
Kuitua 2g
Rasvaa 37g (72 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 4g (11% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)
Suolaa 1,6g