Täytetty lohitasku
Valmista herkullisia täytettyjä lohitaskuja Alexin helpon reseptin avulla. Tarjoa maukas annos perunasoseen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 600 g merilohta
- 1 pnt kevätsipulia
- 2 fenkolia
- tilkka öljyä
- suolaa
- valkopippuria
- fenkolinsiemeniä
- 1 sitruuna
- 1 dl pestoa
Valmistusohje
Hienonna sipulit sekä fenkoli pieniksi paloiksi ja kuullota niitä pannulla öljyssä hetken aikaa. Mausta suolalla, pippurilla sekä fenkolinsiemenillä ja lisää raastettu sitruunan kuori sekä mehu päälle. Jäähdytä paistos.
Leikkaa lohi 6-8 palaan ja tee jokaisen palan keskelle syvä viilto, jolla saat aikaiseksi taskun. Lusikoi täytettä sisään n. 2 rkl ja nostele loppu paistos uunivuoan pohjalle.
Nosta täytetyt lohipalat paistoksen päälle ja voitele pinta pestolla. Kypsennä kaloja 180 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tarjoa perunasoseen kera.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 460 kcal
Proteiinia 30g (26 E%)
Hiilihydraatteja 2g (2 E%)
Kuitua 2g
Rasvaa 37g (72 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 4g (11% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)
Suolaa 1,6g
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku