Maustettu viina
Käytä vodkaa, koskenkorvaa tai muuta maustamatonta viinaa, jonka alkoholipitoisuus on noin 40 prosenttia. Koska marjojen ja yrttien maut vaihtelevat, on vaikeaa antaa täsmällisiä määriä ja varastointiaikoja. Joudut vain kokeilemalla pyrkimään hyvään lopputulokseen. Useimmat yrttisnapsit ovat parhaimmillaan noin vuoden varastoinnin jälkeen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Valmistusohje
1. Perkaa ja puhdista mausteyrtit tai marjat. Laita ne lasipurkkiin ja kaada päälle viinaa, niin että täytät purkin. Sulje kansi tiiviisti.
2. Pidä purkkia huoneenlämmössä muutamia päiviä. Maistele silloin tällöin. Kun mausteutus tuntuu sopivalta, kaada snapsi mausteineen pulloon ja pane pimeään, mutta edelleen huoneenlämpöön.
3. Kun neste on kirkastunut ja mausteainekset painuneet pohjaan, kaada viina varovasti toiseen pulloon varoen pohjasakan mukaan tuloa.
3. Säilytä esanssi tai snapsi pimeässä, mutta huoneenlämmössä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku