Mustikkasnapsi
Snapsi voidaan maustaa monilla marjoilla, kuten puolukoilla, pihlajanmarjoilla tai mustillaviinimarjoilla. Saat itse päättää, minkä verran haluat marjanmakua snapsiisi. Jos snapsistasi tulee liian vahvaa, voit käyttää sitä esanssina ja ohentaa makua maustamattomalla viinalla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Yksi pullollinen
- 3 dl mustikoita
- 37 cl maustamatonta kirkasta viinaa
Valmistusohje
1. Laita mustikat lasipurkkiin. Kaada päälle viina, niin että se peittää marjat. Sulje hyvin ja anna seistä muutamia viikkoja.
2. Siivilöi ja käytä mustikkasnapsia antamaan makua maustamattomaan viinaan. Sitä voi myös säilyttää vielä pari kuukautta. Siivilöi neste suodattimen läpi ennen kuin kaadat sen puhtaaseen pulloon. Maista ja "laimenna" viinalla, jos maku on liian voimakas.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi