Mustikkasnapsi
Snapsi voidaan maustaa monilla marjoilla, kuten puolukoilla, pihlajanmarjoilla tai mustillaviinimarjoilla. Saat itse päättää, minkä verran haluat marjanmakua snapsiisi. Jos snapsistasi tulee liian vahvaa, voit käyttää sitä esanssina ja ohentaa makua maustamattomalla viinalla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Yksi pullollinen
- 3 dl mustikoita
- 37 cl maustamatonta kirkasta viinaa
Valmistusohje
1. Laita mustikat lasipurkkiin. Kaada päälle viina, niin että se peittää marjat. Sulje hyvin ja anna seistä muutamia viikkoja.
2. Siivilöi ja käytä mustikkasnapsia antamaan makua maustamattomaan viinaan. Sitä voi myös säilyttää vielä pari kuukautta. Siivilöi neste suodattimen läpi ennen kuin kaadat sen puhtaaseen pulloon. Maista ja "laimenna" viinalla, jos maku on liian voimakas.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku