Kaksivärinen suklaatryffelikakku

Suussa sulavan kakun täytteenä on sekä tummaa että vaaleaa suklaatryffeliä. Valmistus on pikkutarkkaa puuhaa, jonka voit tehdä jo etukäteen. Kakku säilyy jääkaapissa useita päiviä ja sopii näin ollen loistavasti noutopöytään.

8-10 annosta

  • 125 g voita
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3½ dl siivilöityjä vehnäjauhoja

Tryffelitäyte

  • 225 g tummaa suklaata
  • 350 g vaaleaa suklaata
  • 5 dl kermaa
  • ½ dl hunajaa
  • 250 g voita

Valmistusohje

1. Sekoita voi, suola, mantelijauhe, sokeri, muna ja 1 dl vehnäjauhoja. Siivilöi joukkoon 3½ dl vehnäjauhoja ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan vetäytyä viileässä tunnin ajan. Vuoraa voideltu piirasvuoka taikinalla. Painele pohja tiiviiksi ja pane vuoka yöksi pakastimeen. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista, kunnes pohja on kullanruskea. Anna jäähtyä.

2. Kiehauta kerma ja hunaja ja anna jäähtyä heti. Sekoita puolet kermasta tummaan ja puolet vaaleaan suklaaseen. Sekoita hitaasti, jotta suklaa ehtii sulaa.

3. Leikkaa voi kuutioiksi. Sekoita 100 grammaa voita tummaan ja 150 g vaaleaan suklaatäytteeseen. Kaada vaalea tryffeli murotaikinapohjan päälle ja anna jähmettyä pakastimessa. Kaada vuokaan lopuksi tumma tryffeli ja anna jähmettyä pakastimessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!