Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kaksivärinen suklaatryffelikakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Suussa sulavan kakun täytteenä on sekä tummaa että vaaleaa suklaatryffeliä. Valmistus on pikkutarkkaa puuhaa, jonka voit tehdä jo etukäteen. Kakku säilyy jääkaapissa useita päiviä ja sopii näin ollen loistavasti noutopöytään.

8-10 annosta

  • 125 g voita
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3½ dl siivilöityjä vehnäjauhoja

Tryffelitäyte

  • 225 g tummaa suklaata
  • 350 g vaaleaa suklaata
  • 5 dl kermaa
  • ½ dl hunajaa
  • 250 g voita

Valmistusohje

1. Sekoita voi, suola, mantelijauhe, sokeri, muna ja 1 dl vehnäjauhoja. Siivilöi joukkoon 3½ dl vehnäjauhoja ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan vetäytyä viileässä tunnin ajan. Vuoraa voideltu piirasvuoka taikinalla. Painele pohja tiiviiksi ja pane vuoka yöksi pakastimeen. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista, kunnes pohja on kullanruskea. Anna jäähtyä.

2. Kiehauta kerma ja hunaja ja anna jäähtyä heti. Sekoita puolet kermasta tummaan ja puolet vaaleaan suklaaseen. Sekoita hitaasti, jotta suklaa ehtii sulaa.

3. Leikkaa voi kuutioiksi. Sekoita 100 grammaa voita tummaan ja 150 g vaaleaan suklaatäytteeseen. Kaada vaalea tryffeli murotaikinapohjan päälle ja anna jähmettyä pakastimessa. Kaada vuokaan lopuksi tumma tryffeli ja anna jähmettyä pakastimessa.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku