Mehukiisseliä kerman kera

Kesäisen raikkaan jälkiruoan kotimaa on Tanska, jossa sen nimi on rödgröt med flöde [rröygrröymeflöy]. Meijerimaassa se tarjoillaan tietenkin paksun kerman kera. Talvella pääset kesäkiisselin makuun pakastettuja marjoja käyttämällä.

4 hengelle

  • 300 g vadelmia
  • 300 g punaisia viinimarjoja
  • 150 g mustia viinimarjoja
  • 7 1/2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 4 rkl perunajauhoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 25 g mantelilastuja
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Perkaa ja huuhtele marjat. Kiehauta vesi ja pane marjat kiehumaan 10 minuutiksi. Kaada marjasose siiviläliinalla (esim. sideharso) vuorattuun siivilään. Anna valua alla olevaan kulhoon ainakin puoli tuntia.

2. Kaada mehu takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja kiehauta mehu. Sekoita perunajauho ja vaniljasokeri kylmään vesitilkkaan tasaiseksi seokseksi.

3. Ota kattila liedeltä ja sekoita suurus mehuun. Nosta takaisin liedelle, nosta lämpö kiehumapisteeseen, mutta anna pulpahtaa vain kerran. Kaada kiisseli tarjoiluvatiin ja sirottele hieman sokeria päälle, jotta pinnalle ei muodostu kalvoa. Anna kiisselin jäähtyä ja tarjoile mantelilastujen ja jääkylmän kerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!