Mansikkakiisseli ja lasi maitoa

Kun makeat mansikat kypsyvät kautta Suomen Suonenjoelta etelään, tee kerrankin vanhanajan mansikkakiisseliä. Tarjoile kiisseli jääkylmän maidon tai kerman kanssa ja koristele sitruunankuorella.

Neljälle

  • 1 l kypsiä, tuoreita mansikoita
  • ½ sitruunan kuori
  • 1 vaniljatanko
  • 3-4 rkl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1 sitruunalohko
  • 2 rkl (runsas) perunajauhoa + vesitilkka

Tarjoiluun

  • maitoa tai kermaa

Valmistusohje

1. Huuhtele mansikat ja poista kannat. Halkaise isoimmat marjat halutessasi. Pese sitruuna hyvin ja leikkaa keltaisesta kuoresta ohuelti paloja. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet kattilaan ja laita mukaan myös halkaistu tanko.

2. Kuumenna kiehuvaksi vesi, mansikat, sitruunankuori, vanilja ja sokeri. Purista joukkoon mehu sitruunalohkosta. Anna kiehua hiljaa vajaat 5 minuuttia. Ota vaniljatanko pois kattilasta.

3. Sekoita perunajauho vesitilkkaan tasaiseksi. Vedä kattila liedeltä ja kaada varoen suurus mansikkakeitokseen. Nosta takaisin liedelle ja kuumenna kiehuvaksi, mutta anna pulpahtaa vain kerran ja nosta heti liedeltä. Kaada kiisseli kulhoon, ripota hieman sokeria pinnalle, ettei siihen muodostu kalvoa ja anna kiisselin jäähtyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!