Mansikkakiisseli Sandhamnin kestikievarin tapaan

Kesäisemmäksi ei jälkiruoka enää tule! Vastakeitetty, nipinnapin jäähtynyt mansikkakiisseli, joka nautitaan jääkylmän kermamaidon kera.

4 hengelle

  • 1 l tuoreita mansikoita
  • 1/2 sitruunan kuori
  • 1 vaniljatanko
  • 3-4 rkl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1 sitruunalohko
  • 2 rkl (runsas) perunajauhoa
  • Tarjoiluun: maitoa, kermaa tai kermamaitoa

Valmistusohje

1. Huuhdo ja perkaa mansikat. Voit halkaista isoimmat marjat. Pese sitruuna hyvin ja leikkaa ohuelti kuorenpalasia, vain keltaista ulointa kuorta. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet ja pane sekä siemenet että tangonpuolikkaat kattilaan.

2. Lisää vesi, mansikat, sitruunankuoripalat ja sokeri. Purista mehu sitruunalohkosta. Kiehuta hiljaa vajaat 5 minuuttia. Poista vaniljatanko.

3. Sekoita perunajauho huolellisesti kylmään vesitilkkaan. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon perunajauhosuurus. Nosta takaisin liedelle ja anna pulpahtaa vain kerran ja nosta jälleen pois levyltä. Kaada kiisseli vatiin, sirota hieman sokeria pinnalle, ettei siihen muodostu kalvoa. Jäähdytä. Tarjoile kyytipoikana jääkylmää maitoa tai kermamaitoa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!