Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mansikkakiisseli Sandhamnin kestikievarin tapaan

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kesäisemmäksi ei jälkiruoka enää tule! Vastakeitetty, nipinnapin jäähtynyt mansikkakiisseli, joka nautitaan jääkylmän kermamaidon kera.

4 hengelle

  • 1 l tuoreita mansikoita
  • 1/2 sitruunan kuori
  • 1 vaniljatanko
  • 3-4 rkl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1 sitruunalohko
  • 2 rkl (runsas) perunajauhoa
  • Tarjoiluun: maitoa, kermaa tai kermamaitoa

Valmistusohje

1. Huuhdo ja perkaa mansikat. Voit halkaista isoimmat marjat. Pese sitruuna hyvin ja leikkaa ohuelti kuorenpalasia, vain keltaista ulointa kuorta. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet ja pane sekä siemenet että tangonpuolikkaat kattilaan.

2. Lisää vesi, mansikat, sitruunankuoripalat ja sokeri. Purista mehu sitruunalohkosta. Kiehuta hiljaa vajaat 5 minuuttia. Poista vaniljatanko.

3. Sekoita perunajauho huolellisesti kylmään vesitilkkaan. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon perunajauhosuurus. Nosta takaisin liedelle ja anna pulpahtaa vain kerran ja nosta jälleen pois levyltä. Kaada kiisseli vatiin, sirota hieman sokeria pinnalle, ettei siihen muodostu kalvoa. Jäähdytä. Tarjoile kyytipoikana jääkylmää maitoa tai kermamaitoa.

Tuoreimmat aiheesta

Kiisseli