Merikissaa grillattujen tortillojen kera

Merikissa tai kissakala on ”ruokaisa” kala, joka kestää käsittelyä. Tässä paistamme sen pannussa, mutta sen voi hyvin myös grillata.

Neljälle

  • 600 g merikissaa
  • 1 punasipuli
  • 100 g punakaalia
  • 2-4 ananasviipaletta
  • oliiviöljyä
  • salaattia
  • 8 pientä, pehmeää tortillaa

Marinadi

  • 1 dl oliiviöljyä, mielellään sitruunalla maustettua
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl thaichiliä tai wokkikastiketta
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • suolaa, mustapippuria

Kastike

  • 3 dl ruoanlaittojogurttia
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • 1 rkl hienonnettua, tuoretta minttua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita marinadin ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla. Jaa kala 8 palaan. Kääntele ne marinadissa ja anna maustua hetki.

2. Suikaloi punasipuli ja kaali ohuesti, paloittele ananasviipaleet. Anna sipulin ja kaalin pehmetä öljyssä pannulla. Lisää ananas. Sekoita kastike.

3. Paista kalat joka puolelta, mutta anna sen jäädä hieman napakaksi sisältä. Laita palat folion alle jälkipaistumaan.

4. Kuumenna leivät pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile kalat sipuli, kaalin ja ananaksen kera tortilloista. Norota päälle kastiketta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!