Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vihreä kalapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kaupasta löytyy vaikka kuinka paljon uusia, jännittäviä valmiskastikkeita. Kokeile valmistaa vihreä kalapata, jonka pohjana on valmiskastike. Sekä hyvää että nopeaa.

Neljälle

  • 600 g koljafileetä
  • 2 tl suolaa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • ½ purjo
  • 125 g parsakaalia (brokkolia)
  • 1 pkt valmista currykastiketta

Koristeluun

  • ½ sitruuna
  • 1 lime

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Sulata kala puolisulaksi. Keitä vettä kattilassa suolan, valkopippurien ja laakerinlehden kanssa ja keitä kalaa liemessä hiljalleen n. 5 minuuttia tai kunnes se on kauttaaltaan valkea. Nosta kala liemestä ja leikkaa pienemmiksi paloiksi, mausta rouhitulla mustapippurilla.

2. Puhdista, huuhdo ja paloittele purjo isoiksi paloiksi, irrota parsakaalista kukintoja ja keitä vihannekset samassa liemessä kuin kala.

3. Kaada currykastike toiseen kattilaan ja kuumenna. Lisää kala, purjo ja parsakaali. Koristele limellä ja sitruunalla, tarjoile keitetyn riisin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kalapata