Vihreä kalapata
Kaupasta löytyy vaikka kuinka paljon uusia, jännittäviä valmiskastikkeita. Kokeile valmistaa vihreä kalapata, jonka pohjana on valmiskastike. Sekä hyvää että nopeaa.
Neljälle
- 600 g koljafileetä
- 2 tl suolaa
- 5 kokonaista valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- ½ purjo
- 125 g parsakaalia (brokkolia)
- 1 pkt valmista currykastiketta
Koristeluun
- ½ sitruuna
- 1 lime
Tarjoiluun
- keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Sulata kala puolisulaksi. Keitä vettä kattilassa suolan, valkopippurien ja laakerinlehden kanssa ja keitä kalaa liemessä hiljalleen n. 5 minuuttia tai kunnes se on kauttaaltaan valkea. Nosta kala liemestä ja leikkaa pienemmiksi paloiksi, mausta rouhitulla mustapippurilla.
2. Puhdista, huuhdo ja paloittele purjo isoiksi paloiksi, irrota parsakaalista kukintoja ja keitä vihannekset samassa liemessä kuin kala.
3. Kaada currykastike toiseen kattilaan ja kuumenna. Lisää kala, purjo ja parsakaali. Koristele limellä ja sitruunalla, tarjoile keitetyn riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka