Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vasikanmaksaa herkkusienikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos olet onnistunut saamaan käsiisi vaaleaa vasikanmaksaa, tämä ruokalaji on nopea tie saavuttaa erittäin elegantti lopputulos.

Neljälle

  • 600 g vaaleaa vasikanmaksaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 25 g voita
  • 4 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 300 g tuoreita herkkusieniä
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Kastikkeeseen

  • 1 rkl valkoviiniä
  • 2 dl lihalientä

Tarjoiluun

  • keitettyä perunaa
  • salaattia

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna salottisipulit. Viipaloi herkkusienet. Leikkaa maksa ohuiksi viipaleiksi. Ripottele niille vehnäjauhoa ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista viipaleita kevyesti voissa pannulla yhdessä salottisipulien kanssa ja purista valkosipulinkynnet joukkoon. Riittää, että paistat maksaviipaleita vajaan minuutin kummaltakin puolelta. Ota lihat pannulta ja pidä lämpimänä.

2. Laita herkkusieniviipaleet pannulle ja kuullota muutama minuutti. Kaada joukkoon viini ja lisää lihaliemi. Keitä kokoon hieman, maista ja mausta.

3. Kaada kastike maksaviipaleille ja tarjoile lämpimiltä lautasilta keitettyjen perunoiden ja rapean vihersalaatin kanssa. Hieman persiljasilppua ripoteltuna ruoan päälle näyttää hauskalta.

Tuoreimmat aiheesta

Maksaa