Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Muhennettu lipeäkala

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ei ole maailman kaunein ruoka, mutta ah, niin herkullinen. Piristä sitä hieman keitetyillä, vihreillä herneillä. Joulun sinapit antavat hauskaa lisämakua.

Neljälle

  • n. 1 kg keitettyä lipeäkalaa
  • 8 kylmää, keitettyä perunaa

Kastike

  • 3 rkl margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kalalientä kuutiosta
  • 2-3 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • rouhittua maustepippuria
  • joulusinappia tarjoiluun

Valmistusohje

1. Perkaa lipeäkala.

2. Kuori ja viipaloi perunat.

3. Paista lientä, margariinia ja jauhoja kastikkeeseen, lisää maito vähän kerrallaan. Keitä kastiketta 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Kääntele perunat ja kalat kastikkeeseen. Ripottele päälle maustepippuria ja tarjoile hyvän sinapin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Kalamuhennos