Muhennetut ahvenet
Julkaistu
Tämä pohjoismainen kesäklassikko tarvitsee tuskin muuta seurakseen kuin keitetyt uudet perunat ja tilliä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4-6 ahventa (n. 1 kg)
- 50 g voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 3 dl vettä
- 1 nippu tilliä silputtuna
- 1 nippu persiljaa silputtuna
- 6 valkopippuria rouhittuna
- 1 maustemitta timjamia
- sitruunaa
- suolaa
Valmistusohje
1. Perkaa ja suomusta kalat. Suolaa sisä- ja ulkopuolelta.
2. Voitele pata ja laita kalat pataan selät ylöspäin. Sekoita jauho veteen ja kaada kalojen päälle. Lisää mausteet ja yrttisilput. Keitä hiljaa kypsiksi, noin 15 minuuttia.
3. Mausta kastike sitruunalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku