Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Minestronekeitto kalalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Keittojen klassikko meren herkuilla terästettynä. Sopii niin lounaaksi kuin elegantiksi alkuruoaksi.

4 annosta

  • 2 dl makaroneja
  • 480 g fileekalaa, esimerkiksi seitiä
  • 1 purkki ravunpyrstöjä liemessä
  • 3 luumutomaattia
  • 2 varhaissipulia
  • 1 nippu tilliä
  • 1,3 l hummerilientä
  • 2 laakerinlehteä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kalttaa, kuori ja kuutioi tomaatit. Viipaloi varhaissipuli ja hienonna tilli. Keitä hummerilientä laakerinlehden kanssa hiljalleen noin viisi minuuttia. Pane joukkoon makaronit, varhaissipuli ja tomaatti. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä 9 minuutin ajan.

2. Hauduta kalafileitä suolavedessä toisessa kattilassa. Kala on valmis, kun liha on kiinteää ja läpikotaisin valkoista.

3. Aseta kala keskelle syvää lautasta ja sijoittele ravunpyrstöt ympärille. Kaada päälle lämmin keitto ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Kalakeitto