Minestronekeitto kalalla

Keittojen klassikko meren herkuilla terästettynä. Sopii niin lounaaksi kuin elegantiksi alkuruoaksi.

4 annosta

  • 2 dl makaroneja
  • 480 g fileekalaa, esimerkiksi seitiä
  • 1 purkki ravunpyrstöjä liemessä
  • 3 luumutomaattia
  • 2 varhaissipulia
  • 1 nippu tilliä
  • 1,3 l hummerilientä
  • 2 laakerinlehteä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kalttaa, kuori ja kuutioi tomaatit. Viipaloi varhaissipuli ja hienonna tilli. Keitä hummerilientä laakerinlehden kanssa hiljalleen noin viisi minuuttia. Pane joukkoon makaronit, varhaissipuli ja tomaatti. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä 9 minuutin ajan.

2. Hauduta kalafileitä suolavedessä toisessa kattilassa. Kala on valmis, kun liha on kiinteää ja läpikotaisin valkoista.

3. Aseta kala keskelle syvää lautasta ja sijoittele ravunpyrstöt ympärille. Kaada päälle lämmin keitto ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!