Minestronekeitto kalalla
Keittojen klassikko meren herkuilla terästettynä. Sopii niin lounaaksi kuin elegantiksi alkuruoaksi.
4 annosta
- 2 dl makaroneja
- 480 g fileekalaa, esimerkiksi seitiä
- 1 purkki ravunpyrstöjä liemessä
- 3 luumutomaattia
- 2 varhaissipulia
- 1 nippu tilliä
- 1,3 l hummerilientä
- 2 laakerinlehteä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kalttaa, kuori ja kuutioi tomaatit. Viipaloi varhaissipuli ja hienonna tilli. Keitä hummerilientä laakerinlehden kanssa hiljalleen noin viisi minuuttia. Pane joukkoon makaronit, varhaissipuli ja tomaatti. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä 9 minuutin ajan.
2. Hauduta kalafileitä suolavedessä toisessa kattilassa. Kala on valmis, kun liha on kiinteää ja läpikotaisin valkoista.
3. Aseta kala keskelle syvää lautasta ja sijoittele ravunpyrstöt ympärille. Kaada päälle lämmin keitto ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka