Kala-äyriäiskeitto
Pakastetun kalan avulla valmistat tämän elegantin arkiruoan helposti. Ylelliset lisukkeet piristävät keittoa.
Neljälle
- 400 g pakastettua kalafileetä
- 4 perunaa
- 1 punasipuli
- ½ purjo
- 8 pientä porkkanaa
- 4 vihreää parsaa
- 4 siitakesientä
- 2 rkl rapsiöljyä
- 1 ¼ l kalalientä
- ½ pkt sahramia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- 8 keitettyä sinisimpukkaa kuorineen
- aiolia
Valmistusohje
1. Sulata kalafileet puoliksi ja kuutioi ne. Kuori ja paloittele perunat ja sipuli. Halkaise ja huuhdo purjo ja paloittele se. Kuori porkkanat, leikkaa pois naatti. Puhdista parsat ja sienet.
2. Paista perunaa, sipulia ja purjoa öljyssä, lisää kalaliemi ja sahrami ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää porkkanat, parsat ja sienet. Lisää kala ja anna keiton kiehua hiljalleen 5-7 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.
3. Tarjoile esilämmitetyistä keittokulhoista, lisää simpukat ja tarjoile aiolin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"