Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Passion-pavlova

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Suuren balettitähden mukaan nimetty jälkiruoka on kevyt ja kuohkea kuin tanssijattaren tyllinen tutu. Alkuperäinen resepti itsetehtyine marenkipohjineen on hieman työläs, mutta osto-marengeilla väärennetty herkku on taivaallinen sekin.

Kymmenelle

  • 2 valmista marenkipohjaa

Sokeriliemi

  • 3 dl sokeria
  • 5 dl vettä
  • 6 passion-hedelmää

Täyte

  • 6 dl kuohukermaa
  • 300 g mansikoita
  • 2 banaania
  • 5 ananasrengasta
  • 1 pieni terttu viinirypäleitä

Valmistusohje

1. Sokeriliemi: Keitä vettä ja sokeria ilman kantta 15 minuuttia. Koverra passion-hedelmien sisus ja lisää se sokeriliemeen. Keitä vielä 15 minuuttia ja jäähdytä.

2. Viipaloi mansikat ja banaanit ja pane viipaleet jäähtyneeseen sokeriliemeen. Paloittele ananasrenkaat, puolita rypäleet (poista mahdolliset siemenet) ja lisää nämäkin hedelmät liemeen.

3. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Laita marenkilevy pohjimmaiseksi ja kerrostele sen jälkeen hedelmäseosta ja kermavaahtoa, nosta toinen marenkilevy päälle ja kerrostele loput hedelmät ja kermavaahto. Tarjoile heti, etteivät marengit ehdi pehmetä liikaa.

Tuoreimmat aiheesta

Pavlova