Ministerinleike ja perunamuusi
Gastro-messujen kunniaksi Makuja-kokki Sami pyöräyttää ministerinleikkeen ja herkullisen muusin.
Ainekset
- 600 g naudan jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 sipuli
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1 dl korppujauhoja
- öljyä paistamiseen
- 4 viipaletta sitruunaa
- 4 anjovisfileetä
- 2 rkl kapriksia
Valmistusohje
Kuullota silputut sipulit, mausta ne suolalla ja pippurilla ja anna jäähtyä. Sekoita kiinteä jauhelihamassa lihasta, munasta ja sipuli-mausteseoksesta. Muotoile massasta tasakokoisia pihvejä ja taputtele ne korppujauhojen päällä, välillä käännellen, ohuiksi leikkeiksi.
Paista leikkeet pannulla suhteellisen runsaassa öljyssä. Leikkaa sitruunasta viipaleita ja nosta yksi kunkin leikkeen päälle, lisää sen päälle anjovisfilee rullana ja lusikoi rullan keskelle kaprista. Tarjoa lisäkkeenä perunamuusia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi