Italialaiset lihapullat tagliatellellä
Valmista koko perheelle maistuvia lihapullia. Lisää pestoa pastatikinaan ja piristät näin arkiruokaa.
- Ruokavalio: Laktoositon
Ainekset
- 400 g naudan paistijauhelihaa
- 1-2 siivua paahtoleipää
- 1 dl lihaleintä
- 1 kananmuna
- 10 pientä kaprista
- 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
- 2 tl suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa paahtoleipien ulkoreunat pois ja pehmennä sisus lihaliemessä. Sekoita kulhossa jauheliha, kananmuna, hienonnetut tomaattisiivut sekä kaprikset ja mausteet. Lisää taikinaan turvonnut leipä ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa tunnin ajan ja pyörittele siitä sen jälkeen pieniä lihapullia. Paista lihapullat kypsiksi joko uunissa tai paistinpannulla ja lisää tomaattikastikkeen joukkoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku