Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Friteeratut kinkku-juusto-kasvispullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä ovat pieniä, maukkaita makupaloja, jotka sopivat loistavasti dipattaviksi. Lasten suosikkiruokaa perjantai-iltana.

Neljälle

  • 400 g sianjauhelihaa
  • 100 g savukinkkua viipaleina
  • 100 g juustoraastetta
  • ½ punainen paprika
  • 50 g sokeriherneitä
  • 2 kananmunaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl korppujauhoja
  • öljyä friteeraukseen

Tarjoiluun

  • keitettyjä vihanneksia
  • sweet chili -kastiketta

Valmistusohje

1. Suikaloi kinkku hienosti ja raasta juusto. Hienonna paprika. Suikaloi ja hienonna sokeriherneet. Sekoita jauheliha, kinkku, juusto ja vihannekset sekä muna, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.

2. Muotoile pieniä pihvejä. Paneeraa ne jauhoissa, vatkatussa munassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Anna kuivua leikkuulaudalla.

3. Kuumenna friteerausöljy 160 asteeseen. Friteeraa pihvit, kunnes pinta on rapea ja kova. Valuta talouspaperilla ja laita lämpimälle tarjoiluvadille. Tarjoile keitettyjen vihannesten ja sweet chili -kastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat