Friteeratut kinkku-juusto-kasvispullat
Nämä ovat pieniä, maukkaita makupaloja, jotka sopivat loistavasti dipattaviksi. Lasten suosikkiruokaa perjantai-iltana.
Neljälle
- 400 g sianjauhelihaa
- 100 g savukinkkua viipaleina
- 100 g juustoraastetta
- ½ punainen paprika
- 50 g sokeriherneitä
- 2 kananmunaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl korppujauhoja
- öljyä friteeraukseen
Tarjoiluun
- keitettyjä vihanneksia
- sweet chili -kastiketta
Valmistusohje
1. Suikaloi kinkku hienosti ja raasta juusto. Hienonna paprika. Suikaloi ja hienonna sokeriherneet. Sekoita jauheliha, kinkku, juusto ja vihannekset sekä muna, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.
2. Muotoile pieniä pihvejä. Paneeraa ne jauhoissa, vatkatussa munassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Anna kuivua leikkuulaudalla.
3. Kuumenna friteerausöljy 160 asteeseen. Friteeraa pihvit, kunnes pinta on rapea ja kova. Valuta talouspaperilla ja laita lämpimälle tarjoiluvadille. Tarjoile keitettyjen vihannesten ja sweet chili -kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku