Sitruksinen joulujäädyke

Sitruunajäädyke sopii hyvin joulupäivän jälkiruoaksi. Tällä reseptillä valmistat sitruunajäädykettä kuudelle ruokailijalle.

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 prk (200 g) sitruunan makuista tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 tl hunajaa

Koristeluun

  • Sitruunamelissan lehtiä, pakastemarjoja, hedelmiä ym.

Valmistusohje

Erota kananmunista keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset kovaksi erikseen.

Vaahdota myös vaniljakastike. Sekoita vaniljavaahtoon sitruunatuorejuusto, sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä hunaja. Sekoita joukkoon myös keltuaisvaahto. Nostele joukkoon valkuaisvaahto. Kaada seos runsaalla tuorekelmulla vuorattuun (pieneen) pitkulaiseen jäädyke-/leipävuokaan ja peitä foliolla. (Jos käytät silikonista vuokaa, kelmu ei ole tarpeen).

Pakasta yön yli. Kumoa jäädyke noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele jäädyke sitruunamelissan lehdillä, pakastemarjoilla ja hedelmillä yms.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.