Sitruksinen joulujäädyke
Sitruunajäädyke sopii hyvin joulupäivän jälkiruoaksi. Tällä reseptillä valmistat sitruunajäädykettä kuudelle ruokailijalle.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 kananmunaa
- 1/2 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 1 prk (200 g) sitruunan makuista tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 2 tl hunajaa
Koristeluun
- Sitruunamelissan lehtiä, pakastemarjoja, hedelmiä ym.
Valmistusohje
Erota kananmunista keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset kovaksi erikseen.
Vaahdota myös vaniljakastike. Sekoita vaniljavaahtoon sitruunatuorejuusto, sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä hunaja. Sekoita joukkoon myös keltuaisvaahto. Nostele joukkoon valkuaisvaahto. Kaada seos runsaalla tuorekelmulla vuorattuun (pieneen) pitkulaiseen jäädyke-/leipävuokaan ja peitä foliolla. (Jos käytät silikonista vuokaa, kelmu ei ole tarpeen).
Pakasta yön yli. Kumoa jäädyke noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele jäädyke sitruunamelissan lehdillä, pakastemarjoilla ja hedelmillä yms.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku