Moules marinière - merimiehen simpukat

Tällä ruoalla on pitkät perinteet ranskalaisessa keittiössä, mutta tuomme siihen vähän uusia makuja: tilliä, tomaatteja ja rapeita leipäkrutonkeja tarjolle tuotaessa.

Neljälle

  • 2 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • oliiviöljyä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • ½ dl persiljasilppua
  • 2 rkl tuoretta basilikasilppua
  • ½ dl ruohosipulisilppua
  • 2 tomaattia
  • ½ dl leipäkrutonkeja

Valmistusohje

1. Pese ja huuhtele simpukat tarkoin, heitä pois ne, joiden kuori on rikki ja ne, jotka eivät sulje kuortaan, kun niitä kopauttaa pöytään. Kuori salotit ja valkosipulinkynsi, silppua salotit ja viipaloi valkosipuli.

2. Kuumenna ison kattilan pohjalla oliiviöljyä, ja kuullota sipulisilppuja siinä ruskistamatta. Lisää kattilaan simpukat, sekoita ja lisää viini ja kerma. Keitä kannen alla, kunnes simpukat ovat avautuneet, noin 2 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Leikkaa tomaatit lohkoiksi, poista siemenet ja kuutioi malto. Tarjoile simpukat lämpimistä annoskulhoista, sirottele pinnalle yrttejä, tomaattikuutioita ja krutonkeja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.