Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Moules marinière - merimiehen simpukat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tällä ruoalla on pitkät perinteet ranskalaisessa keittiössä, mutta tuomme siihen vähän uusia makuja: tilliä, tomaatteja ja rapeita leipäkrutonkeja tarjolle tuotaessa.

Neljälle

  • 2 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • oliiviöljyä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • ½ dl persiljasilppua
  • 2 rkl tuoretta basilikasilppua
  • ½ dl ruohosipulisilppua
  • 2 tomaattia
  • ½ dl leipäkrutonkeja

Valmistusohje

1. Pese ja huuhtele simpukat tarkoin, heitä pois ne, joiden kuori on rikki ja ne, jotka eivät sulje kuortaan, kun niitä kopauttaa pöytään. Kuori salotit ja valkosipulinkynsi, silppua salotit ja viipaloi valkosipuli.

2. Kuumenna ison kattilan pohjalla oliiviöljyä, ja kuullota sipulisilppuja siinä ruskistamatta. Lisää kattilaan simpukat, sekoita ja lisää viini ja kerma. Keitä kannen alla, kunnes simpukat ovat avautuneet, noin 2 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Leikkaa tomaatit lohkoiksi, poista siemenet ja kuutioi malto. Tarjoile simpukat lämpimistä annoskulhoista, sirottele pinnalle yrttejä, tomaattikuutioita ja krutonkeja.

Tuoreimmat aiheesta

Sinisimpukat