Simpukkapata valkosipulin ja persiljan kera

Simpukoista puhutaan usein terveellisenä ruokana. Silloin on helppoa unohtaa, että simpukat myös ovat meren korkeatasoisinta herkkua. Joten panosta simpukoihin; todella maukasta ja sitä paitsi terveellistä.

Neljälle

  • 2 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 kevätsipulia
  • 4-6 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • ½ dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

1. Puhdista ja pese simpukat hyvin. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun niitä kopauttaa pöytää vasten. Hienonna sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet.

2. Paista sipuli ja valkosipuli puolessa öljymäärästä. Lisää simpukat ja kaada päälle viini. Pippuroi kevyesti ja anna kaiken kuumentua kiehuvaksi kannen alla, keitä kunnes simpukat ovat auenneet. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät avaudu keitettäessä. Kaada simpukkaliemi toiseen kattilaan ja pidä simpukat lämpiminä.

3. Kuutioi leipä ja paista kuutiot rapeiksi lopussa öljystä. Valuta talouspaperilla.

4. Keitä simpukkaliemi kokoon kerman kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi kevätsipulit ja hienonna persilja karkeasti.

5. Ota kolmannes simpukoista ja lämmitä ne kastiketilkassa. Laita ne isoon, lämpimään kulhoon ja kaada päälle kastike. Ripottele päälle sipulia, persiljaa ja leipäkuutioita. Asettele loput simpukoista päälle tai ympärille.

Parhaat ruokaohjelmat