1. Huuhtele ja harjaa sinisimpukat huolellisesti. Heitä pois simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun kuorta napauttaa kevyesti pöytää vasten. Kuori ja puhdista porkkana, purjosipuli ja salottisipulit. Leikkaa porkkana suikaleiksi ja purjosipuli viipaleiksi. Kiehauta porkkanaa ja purjoa muutama minuutti vedessä. Hienonna salottisipulit.
2. Kuullota sinisimpukoita oliiviöljyssä kattilassa. Lisää salottisipulit, valkoviini ja kalaliemi. Kiehauta ja keitä voimakkaalla lämmöllä 3 minuuttia, kunnes simpukat avautuvat. Nosta simpukat kattilasta, siivilöi keitinliemi, lisää kuohukerma ja anna kiehua kokoon. Poista vaahto, lisää liemeen nokare voita ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Poista simpukat kuoristaan. Siirrä simpukat sekä katkaravut ja kasvikset lämpimään keittokulhoon. Kaada päälle keitinliemi ja ripottele pinnalle mausteyrttejä. Tarjoa heti.