Thai-maustetut sinisimpukat

Tavallisista sinisimpukoista tulee aivan ihania, kun ne keittää tulisten thaimaalaisten mausteiden kera. Säästä makuisa liemi ja tiputtele se jasmiiniriisikulhollisen päälle.

Neljälle

  • 1 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 1 chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl tuoretta korianteria silppuna
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl osterikastiketta
  • 2 rkl thaimaalaista kalakastiketta
  • 2 limetinlehteä (kaffir)
  • ½ ruukkua basilikaa

Tarjoiluun

  • keitettyä jasmiiniriisiä

Valmistusohje

1. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne sekä chili viipaleiksi. Hiero morttelissa chili, valkosipuli ja korianteri karkeaksi soseeksi ja kuullota sitten seosta muutama minuutti öljyssä. Lisää joukkoon osteri- ja kalakastike ja mahdolliset kaffir-lehdet. Sekoita ja nosta liedeltä.

2. Kopauta avoimia simpukoita työpöytään, ja jos ne eivät sulkeudu, heitä pois. Laita sulkeutuneet simpukat pataan.

3. Kaada päälle 2 dl vettä ja mausteseos. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannella peitettynä 10 minuuttia. Tarjoile simpukat liemikastikkeen ja keitetyn riisin kanssa. Koristele tuoreella korianterilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.