Thai-maustetut sinisimpukat
Tavallisista sinisimpukoista tulee aivan ihania, kun ne keittää tulisten thaimaalaisten mausteiden kera. Säästä makuisa liemi ja tiputtele se jasmiiniriisikulhollisen päälle.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 1 kg tuoreita sinisimpukoita
- 1 chili
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ dl tuoretta korianteria silppuna
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl osterikastiketta
- 2 rkl thaimaalaista kalakastiketta
- 2 limetinlehteä (kaffir)
- ½ ruukkua basilikaa
Tarjoiluun
- keitettyä jasmiiniriisiä
Valmistusohje
1. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne sekä chili viipaleiksi. Hiero morttelissa chili, valkosipuli ja korianteri karkeaksi soseeksi ja kuullota sitten seosta muutama minuutti öljyssä. Lisää joukkoon osteri- ja kalakastike ja mahdolliset kaffir-lehdet. Sekoita ja nosta liedeltä.
2. Kopauta avoimia simpukoita työpöytään, ja jos ne eivät sulkeudu, heitä pois. Laita sulkeutuneet simpukat pataan.
3. Kaada päälle 2 dl vettä ja mausteseos. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannella peitettynä 10 minuuttia. Tarjoile simpukat liemikastikkeen ja keitetyn riisin kanssa. Koristele tuoreella korianterilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku