Inkiväärinmakuinen katkarapusalaatti

Tarjoa ruokaisa katkarapusalaatti maustettuna itämaisittain inkiväärillä, kurkumalla ja sambal oelekilla. Näyttävä ja täyttävä salaatti on paitsi terveellinen alkuruoka tai pikkulounas, myös silmänruokaa.

Neljälle

  • 400 g kuorittuja katkarapuja
  • 250 g sokeriherneitä
  • 1 porkkana
  • 1 keltainen paprika
  • 1 lehtisellerin varsi

Mausteet

  • 1 maustemitta kurkumaa
  • 1 tl hienonnettua hillottua inkivääriä
  • 1 tl sambal oelekia
  • suolaa ja valkopippuria

Koristeluun

  • tuoretta basilikaa
  • salaatinlehtiä
  • minimaissia

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi porkkana ja suikaloi paprika. Kiehauta nopeasti porkkana, paprika ja sokeriherneet vähän suolatussa vedessä. Valuta ja jäähdytä. Viipaloi sellerinvarsi ja sekoita porkkanan, paprikan ja sokeriherneiden kanssa.

2. Mausta vihannessekoitus kurkumalla, inkiväärillä, sambal oelekilla, suolalla ja jauhetulla pipurilla.

3. Asettele salaatinlehdet ja vihannessekoitus neljälle lautaselle. Jaa katkaravut vihannespohjalle ja koristele basilikalla ja minimaissilla. Jos haluat salaattiin voimakkaampaa makua, ripottele vielä katkarapujen päälle samoja mausteita, joilla maustoit vihannekset.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.