Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Inkiväärinmakuinen katkarapusalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoa ruokaisa katkarapusalaatti maustettuna itämaisittain inkiväärillä, kurkumalla ja sambal oelekilla. Näyttävä ja täyttävä salaatti on paitsi terveellinen alkuruoka tai pikkulounas, myös silmänruokaa.

Neljälle

  • 400 g kuorittuja katkarapuja
  • 250 g sokeriherneitä
  • 1 porkkana
  • 1 keltainen paprika
  • 1 lehtisellerin varsi

Mausteet

  • 1 maustemitta kurkumaa
  • 1 tl hienonnettua hillottua inkivääriä
  • 1 tl sambal oelekia
  • suolaa ja valkopippuria

Koristeluun

  • tuoretta basilikaa
  • salaatinlehtiä
  • minimaissia

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi porkkana ja suikaloi paprika. Kiehauta nopeasti porkkana, paprika ja sokeriherneet vähän suolatussa vedessä. Valuta ja jäähdytä. Viipaloi sellerinvarsi ja sekoita porkkanan, paprikan ja sokeriherneiden kanssa.

2. Mausta vihannessekoitus kurkumalla, inkiväärillä, sambal oelekilla, suolalla ja jauhetulla pipurilla.

3. Asettele salaatinlehdet ja vihannessekoitus neljälle lautaselle. Jaa katkaravut vihannespohjalle ja koristele basilikalla ja minimaissilla. Jos haluat salaattiin voimakkaampaa makua, ripottele vielä katkarapujen päälle samoja mausteita, joilla maustoit vihannekset.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapusalaatti