Tilliltä tuoksuva mätitahnalaatikko
Yksinkertainen arkilaatikko, joka maistuu mätitahnalta ja tilliltä. Tarjoile näkkileivän ja juuston kera.
Neljälle-kuudelle
- 3 dl maitoa
- 2 dl korppujauhoja
- 1 tuubi savustamatonta mätitahnaa à 165 g
- 3 kananmunaa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl tilliä, hienonnettuna
- muutama ohut margariinisiivu
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuumenna maito kiehuvaksi, kaada se kuumana korppujauhoille. Anna turvota 5 minuuttia.
2. Lisää mätitahna ja munat yksi kerrallaan, samalla voimakkaasti sekoittaen.
3. Vatkaa kerma kovaksi ja kääntele mukaan seokseen tillin kera.
4. Kaada seos uunivuokaan. Laita päälle margariinia, paista uunissa n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti