Kasvislasagne munakoisolla
Munakoisot tekevät tästä lasagnesta erityisen ruokaisan.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4-5 hengelle
- 9-12 lasagnelevyä
- 2 isoa munakoisoa siivuina
- 3 sipulia silputtuna
- 1 valkosipulinkynsi silputtuna
- 1 prk tomaattimurskaa
- timjamia
- suolaa ja pippuria
Valkokastike
- 50 g voita
- 1 dl vehnäjauhoa
- 1 l maitoa
- muskottia
- suolaa ja pippuria
- 250 g juustoraastetta
Valmistusohje
1. Suolaa munakoisoviipaleet molemmilta puolilta. Laita ne leikkuulaudalle.
2. Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppu voissa padassa. Lisää tomaattimurska, mausta ja keitä, kunnes kastike sakenee.
3. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, lisää maito vähitellen, sekoita ja keitä 10 minuuttia. Mausta.
4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka, johon mahtuu 3-4 lasagnelevyä. Pyyhi suola munakoisoviipaleista
5. Kaada valkokastiketta uunivuoan pohjalle, lado sen päälle 3-4 lasagnelevyä, vuorottele sitten munakoisoa, tomaattikastiketta, juustoraastetta ja lasagnelevyjä. Viimeiseksi tulee lasagnelevyjä, valkokastiketta ja juustoraastetta. Paista uunissa noin 40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku