Herkkutattibriossia, tuorejuustoa ja kinkkua
Strömsöstäkin tunnetun keittiömestari, tv-kokki ja kirjailija Paul Svenssonin ja Novellen hyvän mielen brunssin reseptejä!
Ainekset
- 150 g munankeltuaista
- 150 g munanvalkuaista
- 17 g hiivaa
- 500 g jauhoja
- 10 g suolaa
- 45 g sokeria
- 250 g voita
- 1,5 dl maitoa (kädenlämpöistä)
- 100 g herkkutatteja
- 1 sipuli
- oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
- 1 muna
Valmistusohje
1. päivä
Sekoita muita aineita suolaa ja voita lukuun ottamatta viitisen minuuttia, lisää suola ja sekoita vielä viitisen minuuttia. Lisää voi ja sekoita vielä kerran viitisen minuuttia. Anna levätä jääkaapissa yön yli.
2. päivä
Paista herkkutatit ja sipuli kuumalla pannulla oliiviöljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä ja paloittele pieniksi palasiksi. Sekoita herkkutatit briossitaikinaan ja aseta taikina leipävuokaan niin, että vuoka on puolillaan. Anna leivän kohota kaksinkertaiseksi ja voitele se munalla.
Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä. Viipaloi, paahda ja tarjoa tuorejuuston ja ohueksi siivutetun kinkun kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku