Mustaherukka-juustokakku

Poimi syksyn marjat tähän herkulliseen juustokakkuun. Tarjoa mustaherukkamelban kanssa.

Pohja

  • 1 levy valmista murotaikinaa

Täyte

  • 2 kananmunaa
  • n. 1 dl sokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g maitorahkaa
  • 1 limen kuori raastettuna
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 2 dl mustaherukoita
  • ½ dl vehnäjauhoja

Mustaherukkamelba

  • 2 dl mustaherukoita
  • ½ dl mustaherukka-likööriä
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 tähtianis

Valmistusohje

Mustaherukkajuustokakku:

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 170°c:ssa noin 10 minuuttia. Vaahdota sokeri ja keltuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Nostele joukkoon tuorejuusto, rahka ja raastettu limen kuori. Siivilöi joukkoon jauhot ja kaneli. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele seokseen. Pyöritä pakastetut mustaherukat kevyesti vehnäjauhoissa ja lisää massaan mukaan. Kaada täytettä esipaistetun pohjan päälle niin, että reunaan jää hieman kohoamisvaraa. Paista 170°c:ssa noin 25 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoile mustaherukkamelban kera.

Mustaherukkamelba:

Kiehauta sokeri, vesi ja tähtianis kattilassa niin, että kaikki sokeri sulaa nesteeseen. Poista anis kattilasta ja lisää joukkoon mustaherukat sekä likööri. Anna kastikkeen maustua hetki ja soseuta se. Jos kastike vaikuttaa liian paksulta, voit ohentaa sitä tilkalla vettä. Siivilöi kastike ja anna sen jäähtyä ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat