MasterChef: Britakakku ja mansikkakastike – Ellan resepti
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.
Ainekset
- 2 kananmunaa, saman verran vehnäjauhoja ja sokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2dl mantelijauhetta
- 3 kananmunan valkuaista
- 1 dl sokeria
- loraus valkoviinietikkaa
- 1 rasia tuorejuustoa
- 250 g mansikoita
- 1 limen mehu
- 1 limen kuoriraaste
- ripaus sokeria
- kourallinen basilikaa
- loraus konjakkia
- 1/2 tomusokeria
Valmistusohje
VALMISTA KAKKU: Riko kananmunat lasiin ja mittaa kahteen muuhun lasiin saman verran jauhoja ja sokeria. Lisää jauhojen sekaan perunajauho ja leivinjauhe. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, siivilöi jauhot vaahdon sekaan ja kääntele varovasti, lisää myös mantelijauhe. Levitä pohja ohueksi leivinpaperille.
Erottele valkuaiset ja vatkaa kulhossa, lisää sokeria vähitellen ja lorauta n. korkillinen viinietikkaa vatkauksen lopussa. Levitä ohueksi kerrokseksi taikina pohjan päälle ja paista n. 20min. Tarkkaile marenkia ettei tummu liikaa. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.
Laita kattilaan puolet mansikoista ja 1rkl sokeria. Keitä hetki, jotta mansikat pehmenevät. Jäähdytä kulhossa, lisää basilika ja loraus konjakkia. Aja tasaiseksi kastikkeeksi. Laita kastike kulhoon ja kylmään odottamaan tarjoilua.
Laita loput mansikat kulhoon ja aja tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa limemehu, limen kuoriraaste, tuorejuusto ja tohusokeri. Lisää mansikkaa niin että saat tuorejuustoon makua ja väriä mansikasta, mutta älä tee liian juoksevaa. Laita pursotinpussiin ja kylmään odottamaan.
Paahda mantelit kuivalla pannulla, kunnes saavat väriä.
Leikkaa kakkupohjasta haluamasi muotoisia ja kasaa kakku. Purota väleihin tuorejuustoa, mansikka viipaleita ja mantelirouhette. Koristele mansikoilla ja basilikan lehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka