Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mansikoita ja gratinoitua sabayon-vaahtoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sabayon tai zabaglione on makealla viinillä maustettua munavaahtoa. Tässä jälkiruoasta tulee ekstraylellinen gratinoinnin myötä.

Neljälle

  • 1 l mansikoita

Sabayon

  • 4 munankeltuaista
  • 50 g kidesokeria
  • 1 ½ dl marsalaviiniä

Valmistusohje

1. Sabayon: Laita ainekset kuumuutta kestävään kulhoon. Laita kulho vesihauteeseen kattilan päälle, vatkaa samalla lämmittäen kunnes vaahto paksunee ja siihen jää vispilänjälkiä. Ota kulho varoen kattilan päältä ja vatkaa vielä minuutti.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Perkaa ja viipaloi mansikat ja laita ne neljään uuninkestävään annosvuokaan. Kaada päälle sabayonvaahto.

3. Gratinoi muutama minuutti ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Vaahto