Mansikoita ja gratinoitua sabayon-vaahtoa

Sabayon tai zabaglione on makealla viinillä maustettua munavaahtoa. Tässä jälkiruoasta tulee ekstraylellinen gratinoinnin myötä.

Neljälle

  • 1 l mansikoita

Sabayon

  • 4 munankeltuaista
  • 50 g kidesokeria
  • 1 ½ dl marsalaviiniä

Valmistusohje

1. Sabayon: Laita ainekset kuumuutta kestävään kulhoon. Laita kulho vesihauteeseen kattilan päälle, vatkaa samalla lämmittäen kunnes vaahto paksunee ja siihen jää vispilänjälkiä. Ota kulho varoen kattilan päältä ja vatkaa vielä minuutti.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Perkaa ja viipaloi mansikat ja laita ne neljään uuninkestävään annosvuokaan. Kaada päälle sabayonvaahto.

3. Gratinoi muutama minuutti ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.